Tuesday, December 13, 2011

Midagi kasulikku: soovide täitumiseks

Tänapäevased teaduskatsed on tõestanud seda, mida müstikud ja indiaanlased on tundnud juba kauges minevikus — inimene suudab mõtteenergiaga muuta mateeriat, muuhulgas isegi oma DNA-koodi, kutsuda oma ellu õnne ja rahulolu, hakata iseenda tervendajaks ja saavutada kõike, mida süda ihkab, kirjutab Ursula Zimmermanna ajakirjas Psühholoogia Sinule.


   Südamest tulnud soovid lähevad täide

Olen lapsest saati „oma jumalaga“ juttu ajanud. Tean ka seda, et jutuajamisel ja jutuajamisel on vahe. Ainult sõnadega võib soovima jäädagi, aga kui seda teha tõesti sügavalt südamest, siis on kõik väga lihtne — piisab ühest soovimiskorrast. Üks markantsemaid soovimislugusid juhtus minuga kaks aastat tagasi. Soovisin KOGU SÜDAMEST, et „järgmine mees mu elus oleks kohusetundlik“. Hetk hiljem kohkusin, kujutades endale ette mõnda kohusetundlikku ja üdini kuiva raamatupidajat oma elus. (Vabandan siinkohal kõigi, eelkõige meesraamatupidajate ees, see oli puhtalt minu isiklik stereotüüpne kiiks.) „Ja tundelist meest, armas Jumal!“ kisendasin oma hinges ja lootsin, taas kogu südamest, et soov n-ö ühte „taevasõnumisse“ ära mahuks. Olin oma soovi hoopistükkis unustanud, kui see umbes neli kuud hiljem mulle meelde tuli. Ekssuhtest loobudes juhtuski TÄPSELT see, mida olin soovinud: sain oma ellu kohusetundliku JA tundelise mehe, ülimalt sensuaalse maksupettustega tegeleva maksuametniku. Ainult et ühe „pisiasja“ olin jätnud kahe silma vahele — selle, et see mees peaks ka vaba olema. Pärast seda vahejuhtumit soovin kõiki oma soove hoopis hoolikamalt.
Iga hommik on uus värav just sellise elu jaoks, millisest me unistame. Selleks on aga vaja täpselt teada, mida, keda ja miks me soovime oma ellu kutsuda. Meie sügavaim südamesoov võib tõepoolest täide minna, kui kasutame enda hüvanguks külgetõmbeseadust.
Sellisele järeldusele on tulnud modernne kvantfüüsika, mille järgi on iga väljasaadetud mõte puhas energia. Uurimused näitavad, et mõtetel ja teadlikkusel on oluliselt suurem mõju meie hingele, kehale ja füüsilisele keskkonnale, kui enamik inimesi ette suudab kujutada.
Kas ikka tead, mida oma ellu tahad?
Kes ei sooviks kohata oma eluteel õiget kaaslast või saada paremat ja tasuvamat töökohta? Esiti võib tunduda, et me justkui teame, keda ja mida me oma ellu soovime. Kuid kui asjad pole läinud ootuspäraselt, tasuks ehk maailma, Jumala või vanemate süüdistamise asemel veel kord mõelda ja küsida endalt päris ausalt: kas ikka tean, mida soovin?





Kvantfüüsikute arvates ei tegele inimesed sellisel juhul oma sooviga piisavalt põhjalikult — nad lasevad muudel paralleelsetel piltidel ja soovidel hägustada oma tõelise südamesoovi. Kui me milleski tõeliselt veendunud oleme, on meie südame magnetväli kuni 5000 korda tugevam kui aju oma. See tekitab teatud laadi energiavälja ja oma DNA-ga anname teistele teada, mida me tõeliselt igatseme.
Külgetõmbeseaduse järgi tõmbame oma ellu just sellised olukorrad ja inimesed, millest ja kellest me kõige intensiivsemalt mõtleme. Näiteks juhul, kui näeme end üksiku ja õnnetu vallalisena, ei saagi me ellu positiivselt mõtlev partner tulla, sest viibime ise negatiivses energiaväljas. Selle asemel et mõelda eitavalt (mida ma ei taha, mis mulle ei meeldi jne), võiks võtta fookusesse oma südamesoovid ja küsida endalt: mida ma tahan, mis mulle meeldib?
Või kui me pole päriselt veendunud, et oleme oma ellu ära teeninud tõelise armastuse või kui me ise ennast piisavalt ei armasta, siis tõmbamegi ligi n-ö valesid inimesi, kes meist tõepoolest ei hooli või meile lausa haiget teevad. Kui me aga oma soovidesse tõeliselt usume, siis manustame neisse oma südamejõu ja anname neile palju suurema võimaluse tõeks saada.

Külgetõmbeseadus toimib väga lihtsatel alustel: sarnane tõmbub sarnasega. Kvantfüüsika mõttes näeb see välja järgmiselt: tunne südames „tõlgitakse“ energeetilisse ja magnetilisse keelde, mis omakorda suhtleb meie hinge ja kõigi aatomitega, millest maailm koosneb. Ühises kvantväljas ehk maatriksis toimub pidev info liikumine ja vahetumine, kõik on kõigega ühenduses.
Leia oma sisemine veendumus
See, kas hakkame universaalselt kehtivat külgetõmbeseadust enda heaks kasutama või mitte, sõltub meist igaühest endast. Kui vaatame kriitilise pilguga üle oma soovide maailma ja teadvustame, millest me tegelikult unistame, saame valida, kas laseme unistustel täituda või mitte. Nagu Pierre Franckh on öelnud: „Leia üles oma sisemine veendumus ja sul on käes sinu elu võti“.
Soovimisel enesel pole olemas piiranguid, need valitsevad ainult meie peas, lähtuvalt lapsepõlves väljakujunenud mustritest, elukogemusest, meid ümbritseva ühiskonna tõekspidamistest jne. Juhul kui märkame endas mingit uskumust, mis seisab meie soovide täitumisel kaljukindlalt tee peal ees, siis tasuks see soov esialgu pigem kõrvale jätta ja mõne aja möödudes uuesti testida, kas kahtlev alarmtuli lööb taas plinkima või oleme oma hirmudest lahti lasknud ja võimelised piiratud mõtteskeemidest kaugemale nägema. Võimatu on ainult see, mida me võimatuks peame.
Eelmise aasta sügisel hakkas minus üha rohkem kerima tunne, et tahan metsatalust ära — linna, ja justnimelt Tallinnasse. Ratsionaalse mõtlemisega polnud sel midagi pistmist, olin lihtsalt veendunud, et PEAN TALLINNA SAAMA. Tundsin end nagu lõhe kudemisperioodil, kes lihtsalt ei saa sisemisele tungile vastu seista. Inimeste reaktsioon oli järgmine: Töökoht on sul siis juba olemas, jah? Ah et ei ole veel!? Aga lapsele lasteaiakoht? Ka ei ole!? No mida sa seal siis tegema hakkad? Nii ei saa ju.
Saab küll. Kõige käredamas küünlakuupakases kolisin oma vana Audiga poja, hundikoera ja kogu eluks vajaliku tavaari Tallinnasse ja sellest hetkest, kui viimane kilekott ja pappkast toanurgas seisid, teadsin: olen kohal, õiges kohas. Poolteise kuu pärast leidsin endale tööd, isegi mitme firma juures korraga. Ja lapsele sain lasteaiakoha kolmanda telefonikõne peale, ilma igasuguste tutvuste ja tugivõrgustikuta.
Olen veendunud, et mind aitas mu sisemine veendumus ehk tõepoolest: võimatu on ainult see, mida me võimatuks peame.

Soovimisel tasub meeles pidada, et imed ei juhtu üleöö. Meie aju vajab aega uute mõttemustrite omandamiseks. Selleks tuleb teda järjepidevalt treenida, et nn vanad sõltuvusteed uutega asenduksid. Saksamaal asuva Max Plancki nimelise instituudi andmeil vajavad närvirakud ajus ühte ööpäeva, et hakata kontakti vahendama üle nn uue kanali.
Ühtlasi tuleb soovimisel meeles pidada n-ö universumi enda korrapärasuse reeglit, mille kohaselt ei saa toimuda midagi, mis oleks vastuolus kõrgema hüvangu seadusega. Seega ei saa minna täide ükski soov, kui see kahjustaks samaaegselt kedagi teist.

Inimeste võnkesagedus muutub
Igaühte, kelle suhtes me sisimas sümpaatiat tunneme, ei tasu veel enda hingesugulaseks pidada. Pigem tuleneb see sellest, et inimesed võnguvad mingil hetkel sarnaselt. Nad igatsevad teineteise seltskonda, kuna neil on sarnased huvid või soovivad nad üksteisega mõtteid vahetada või lähedased olla. Kehtib n-ö võtme ja lukuaugu põhimõte — inimesed klapivad täpipealt ehk on teineteise jaoks „nagu loodud“! Ent mõne aja möödudes võib nii mõnigi endalt küsida, mis mind selle inimesega üleüldse sidus.
Pisipoeg kõhus kasvamas, veetsin lõviosa ajast üksinda oma metsatalus nokitsedes. Mu meeled olid hästi ergud ja tihtipeale oli kihk igat väiksematki ilu, mida loodus pakkus, kellegagi jagada. Mu tollane elukaaslane töötas välismaal ja lisaks füüsilisele vahemaale oli alanud ka emotsionaalne kaugenemine. Vestlesime õhtuti telefonis, ent tõelist sidet ei suutnud ma enda jaoks enam tajuda. Ühel vaimse arengu kursusel tutvusin mehega, kes oli tollel hetkel just „õige võti minu lukuauku“ ja ka vastupidi. Suhtlesime kolme kuu jooksul väga intensiivselt telefonitsi. Mina sain oma suhtlus- ja jagamisvajadust rahuldada, tema omakorda kinni haarata kellestki, kellega oli „nii kerge ja hea rääkida“, sest mehe koduelu kubises probleemidest. Niisiis täiendasime teineteise vajadusi suurepäraselt. Psühholoogilises mõttes võib seda perioodi vaadelda ka kui kaassõltuvust, ent energeetilises mõttes oli meie hingevõnge täpselt üks ühele. Tänaseks elan hoopis teistsuguses emotsionaalses ja füüsilises ruumis ning nii ka tema. Oleme mõlemad vahetanud elukohta ja oma eluga teineteisest sõltumata edasi läinud, ühisest võnkest pole enam jälgegi.
Pierre Franckh, Saksa koolitaja ja menuraamatu „Das Gesetz der Resonanz“ (’võnkesageduse seadus’) autor, seletab seda asjaoluga, et meie resonants ehk võnkesagedus on muutunud. Seega oleks utoopiline soovida, et me oma unistuste partneriga pidevalt ühtemoodi võnguksime. Pigem tasub oma unistuste inimese soovimisel lähtuda põhimõttest, et meie tulevane elukaaslane oleks keegi, kes meid meie enda sisemise kasvamise teel toetaks ja keda meie oleksime valmis toetama. Sellisel juhul on olemas kasvulava intensiivsele ja teineteist täiustavale suhtele. Ilma hirmude ja peitusemänguta muutub elu kergeks ja muretuks, koos avastatakse maailma ja iseennast ning inimestest saavad aja jooksul parimad tee- ja hingekaaslased.
Telli soovid õigesti!
Felix Sendner, raamatu „Soovimise tõelised saladused“ autor toonitab, et enne soovima hakkamist tuleks täpselt üle vaadata oma hetkeolukorra probleemid. Mis minu elus puudub ja mis paneb mind mingit soovi soovima? Mida ma selle puuduse kõrvaldamiseks ise ära teha saaksin ja millest on see puudus tingitud? „Mida selgemalt ja täpsemalt me oma olukorra ära tunneme, seda täpsemalt saame oma soove formuleerida!“ Kui olevik on niivõrd problemaatiline, et me tahaks sellest pigem mööda vaadata, saab selline hoiak nii või teisiti pidurdavaks asjaoluks soovide „õigel tellimisel“.
Külgetõmbeseadus kehtib nii teadlikul kui ka alateadlikul tasandil ja kui alateadlikku ei ole võimalik oma kontrolli alla painutada, siis teadlike valikute abil saame oma elu heaks paljutki ära teha. Me loome oma olevikku, seda pidevalt — iga tund, iga minut, iga sekund –, ja ühtlasi ka oma tulevikku. Meie ees on avatud kogu võimalikkus oma avaruses ja me saame pidevalt teha valikuid, milliseid iganes, lõpmatult paljude teedega ristmikul. Sõltub igaühest endast, kas lasta end suvalisel voolul lihtsalt kaasas kanda või hakata mõtte ja südamesoovi jõuga oma jõesängi ise kujundama.
Võimalik, et eduka soovimise saladust teadsid juba meie esivanemadki, sest kust muidu pärineks eestlaste vanasõna „Igaüks on oma saatuse sepp“. Miks mitte siis korraga elada juba oma unistuste elu?

Pierre Franckhi soovide täitumise seitse reeglit:

1. reegel. Usu oma soovi
Alustada tasub pigem „väiksemate soovidega“, see lubab jääda mänguliseks ning ei tekita hirme ega klammerdumist, mis kahandaksid soovide edukat täitumist.


2. reegel. Õige sõnastus
Tuleb kasutada mina-olen-põhimõtet ning soovida olevikus ja mitte tulevikus (mina olen terve, mitte ma saan terveks). Mina-tahan-vormi ei maksa kasutada, sest see on ainult tahtmise, mitte olemise seisund (mina tahan rikas olla asemel kasutada mina olen rikas). Soove tasub paberile üles märkida, sest sedasi manifesteerime neid. Sõnastus peab olema selge, lühike ja täpne.


3. reegel. Tänamine
Tänusõnad paberile kirjutatud soovi taga on eduka soovimise kiirendi, sest tänamise kaudu suudame märgata meeldivat. Tänamise läbi suurendame kõigi häid asju, mis meil juba on, seega suurendame positiivset energiat. Positiivne hakkab tõmbama positiivset ehk küllus küllust.


4. reegel. Mõistuse veenmine
Tähtis on sisemine veendumus, et meil on õigus oma soovile ja et see on alati saadaval. See, mida me mõtleme, ka materialiseerub, sest iga soov on energia.


5. reegel. Usalda, ära kahtle
Kahtleminegi on omamoodi uskumise liik, ainult et negatiivse märgiga. Kui tahetakse edukalt soovida, on oluline kahtlusi mitte toita.


6. reegel. Avatud nö juhustele
Ükskõik, mida me südamest soovime, see läheb täide, ja universum valib soovi kättetoimetamiseks kõige lühema tee. Ainult et see võib juhtuda üsna ootamatul hetkel ja ootamatus kohas. Et oma soovi täitumist ära tunda, tasub olla avatud, sest kui vaadata kogu aeg vaid ühes suunas, võib juhtuda, et soovi n-ö üleandmine jääbki märkamata. Kõige kindlamini toimub „saadetise kättesaamine“ intuitsiooni abil. Ükskõik kui naeruväärne, piinlik või kummaline meile esimesel hetkel meie sisemine vajadus ei tunduks, on oluline seda järgida.


7. reegel. Tõeliste, suurte soovide väljaselgitamine
Soovist, mis pole kooskõlas meie sisemise minaga, ei ole mingit kasu. Niisamuti soovidest, millega püüame oma elu puudujääke korvata — ka iga puudujääk on tulnud meile midagi õpetama ja enne, kui me pole oma õppetunnist aru saanud, ei vii defitsiidi korvamine üha uute soovidega meid edasi. Pealegi — kui oleme saavutanud tõeliselt sisemise valmisoleku, ei peagi me enam midagi otsima, sest „õige“ leiab meid ise üles.



http://naistekas.delfi.ee/persoon/elu_lugu/motetel-on-suur-joud-oska-soovida-nii-et-koik-su-soovid-ka-taituksid.d?id=63155030 

Saturday, November 26, 2011

Me kolmekesi tuleme roheliste maalt

Mulle meeldib roheline. Oliiviroheline on minu lemmik ja mind lummab smaragdroheline. Kõik, mis on roheline, on ilus, kuigi mulle ei meeldi väga see kõige erksam roheline.






I know a boy
with sea green eyes.
He melts the sun, swallows
the sky, then breathes out
stars to kiss the night...
(Minu Lätil on ka rohelised silmad)

























 
 Minu kullakalli Kadi lemmikvärv on roheline. Kui temaga kuskile välja minna, on seda kohe näha- alati on tema riietuses miskit rohelist ja.. ta silmad on rohelised.

 


 


 Taivo.. tema lemmikvärv on ka roheline. Ta isegi küsis minult ükskord, kas ta võib minu rohelise küünelakiga oma küüned ära lakkida... (Taivo on mul üks ülimalt kallis sõber, keda ei vahetaks kellegi teise vastu).






Mulle meeldib meie rohelisehullus, ilmselt kui saaksime, siis kassiinimestena, võtaksime endale lausa rohelised kassidki. Ka silmavärvidest on esikohal rohelised ja pruunid silmad. 
Roheline! Roheline! Roheline!

Niiet.. kallid sõbrad, kui teil on miskit rohelist, siis võite meie kolmega seda jagada. Kadile, kes oskab kohutavalt hästi kirjutada, Taivole, kes joonistab ülihästi ja mulle, kes ma.. olen kõige armsam siin maamunal? 

Minu Väike Toriseja

..Kadi..
Mul ei ole sinu kohta nii palju öelda kui oli Minu Läti kohta, aga sa oled üks parimaid minu elus. Tänu sinu nõudmistele ja torisemistele liiguvad kaljudki paigast. Vaatama sellele, et meie vahel on kraaklemisi olnud, töötasime siiski ninapidi koos päevast päeva ja me ei tüdinenud teineteisest. Sinuga läheksin kuhuiganes. Läbi tule ja vee..
Mulle meeldib sinus just see, et kui miski ei meeldi, siis ütled välja. Ei mingit kahepalgelisust, ei miskit võltsi. Mulle meeldib, et saan olla sulle toeks raskel ajal, et ma saan su muret kuulata, sest ma näen, kui raske sul mõnikord on.. Jaa.. ma tean, et ma ise ka tekitasin muresid juurde, kuid see olen ju mina.
Mulle meenus just, kuidas mulle meeldib see, kuidas sa tantsid.. Ma ei oska seda seletada, aga tundub, nagu muusika viiks sind kuskile kaugele eemale.. sa oled juskui siin ja samas ei ole. Sa heljud kuskil kaugel eemal.. ära siit muredest ja raskustest. Ma ei peataks muusikat, sest see sunniks sind tagasi tulema siia pimedusse, kus keegi kellegist ei hooli.

Sinu naeratus on see, miks inimesed tahavad sinuga läbi saada, sest kui see kaob, jääb järgi vaid jää. Seda külma hüljatuse tunnet ei taha aga keegi tunda. Ometigi on aga inimesi, kes üritavad sulle näidata, et nende jää on külmem kui sinu. Nad võiks aga leppida, et pole soojemat päikest kui sinu naer ja külmemat jääd kui sinu viha!
Sa hoolid neist, kes sinust hoolivad ja just nii nagu nemad sinust hoolivad.
Armastan sind kõige selle eest, milline sa oled!

Thursday, November 3, 2011

Hingedepäeva kell

Täna hommikul läksin tööle nii nagu teised minuga koos töötajad- kella kaheksaks. Mind pandi kohe hommikul kokku uue töötajaga, kellega läksime järkama- teistele materjali ette lõikama. Vaatasin telefonilt kella, mis näitas midagi peale üheksat. Minu seljataga olevat kella polnud näha, kuna sinna oli üks pakk ette tõstetud. Minu juures on aga alati olnud üks suur kell, mida ma alati vaatan, kui tahan kellaaega teada. Siiani pole see kell mulle kordagi õiget aega näidanud. Nimelt see kell ei tööta. Sellest ajast saati, kui mina sinna tööle läksin, on tema osutid seisnud koguaeg ühe koha peal: 3:30. Millegipärast selle kella vaatamine alati rahustab mind. Minu pähe tekivad ued mõtted.
Niisiis, oletasin, et uus töötaja, kes oli meil täna alles teist päeva, ei pruugi teada täpseid pauside aegu ning kella 9.50-ne paus oli igahetk algamas. Enese rahustamiseks, kellaajalt mõtete eemale viimiseks kiikasin taas suure kella poole enda läheduses. Ma jälgisin seda pikka aega, ma süvenesin tema sekundiseieri liikumisse... Oot!! See liikus!! Ma olin hämmingus! Ma pole kunagi näinud, et selle kella osutid liiguksid! Ma ei uskunud oma silmi. Kell oli käinud kaks tundi, kuna nüüd näitasid osutid 5:30.. 2 tundi! Kell oli töötanud 2 tundi, seega pidi ta tööle hakkama siis, kui meiegi- kell 8. Korraks käis mu peast läbi mõte, et ilmselt keegi pani sinna patarei sisse, aga miks ei pannud ta siis aega õigeks?
Mainisin kella töölehakkamist ka meie uuele töötajale, kes kohe ruttas kellal aega õigeks panema. Kell õige, läksime pausile.
Nagu tavaliselt, tulin pausilt tagasi esimesena. Läksin kella juurde mõtteid koguma. Seda kella vaadates on mul peas mõtteid rohkem, kui ükskõik mida muud tehes. Ma vaatasin kella.. ma isegi ei üritanud aru saada, mis kell on, vaid uurisin sekundiseierit taas. See oli kuskil nr 3-e ja 5-e vahel. Nii peenike ja nii pikk. Lihtsalt on seal.. Seisis! Ma olin jälle hämmingus. Kell seisis taas ja alles nüüd ma märkasin, et kell oli jäänud seisma seal, kuhu meie ta panime- mitte hetkegi eemal. Mul oli isegi hea meel, et ta taas seisis.
See kell tuletab mulle alati meelde, et tähtis ei ole, palju kell on või kui palju ma millegile aega kulutan. Tähtis on see, mida ma teen ja miks ma seda teen. Tähtis on nautida seda hetke, mis parasjagu on, ükskõik, kui vastu see mulle on. Ma jumaldan seda kella.
Eile oli hingedepäev.. täna hakkas kell, mis pole kordagi käinud selle kolme kuu jooksul, mis mina seal olen olnud, tööle. See on minu Hingedepäeva kell.
Tänu tänasele, Hingedepäeva kellale, on minu peas nüüd nii palju ideid... Häid ideid! Üks neist on see, et ma ostan selle kella ära, kui saan ja kui ei saa, sis koju ma ta igaljuhul toon- seinale seisma, aega mitte näitama. Veider, aga nii see on. Tahan teda, oma ideede kella, oma koju, et saaksin igal hetkel teda vaadata ja oodata, kas ta tiksatab korra või ei.
Nüüd siis seisavad osutid 9:50 peal. Näis, kas näen teda taas kord liikumas... (mitte mingil juhul ma ei tahaks, et keegi sinna uued patareid sisse paneks, kuna siis kaotaks kell oma võlu).

Monday, October 24, 2011

The city for dreams..

Käisin täna Tartus..
Mõnus, ainult ma tõesti ei taipa, miks ma oma killerid jalga pidin panema? Mu jalad olid pooleks päevaks nii läbi, et ma tahtsin killerid jalast visata ja paljajalu edasi minna. Ei tea, kas oleksin seda suutnud, kuid igaljuhul ühes samas poes edasi- tagasi liikumine ja poest sissee-välja voorimine mind kindlasti ei aidanud ja asja paremaks ei teinud.
Tartu- Ülikoolilinn.. (I've got so many dreams to go for)
Need poed! Aahh! Ma pole päris pikka aega kusagil nii suures poes käinud. Enne olid minu jaoks suured poed Valgas, kuid nüüd näen, et on suuremaid ja mis kaubavalik seal on! Üks päev elan mina Tartus ja käin seal koolis. Mulle ilmselt meeldiks väga ka seal töötada peale eriala omandamist, kuid sinna on veel nii palju aega- olen ju alles 10ndas klassis.
Leidsin sealt poest ühe raamatu, mille põhjal vändatud filmi hakkan nüüd ka vaatama..
(I don't know how she does it)
Ilmselt on põnev film.

Sunday, October 9, 2011

SUITSETAMISE KAHJULIKKUS

Jah, ma tean ja pean tunnistama, et olen ilmselt silmakirjalik, et sellise postituse teen, kuna olen ise ka üks neist, keda võib tänaval kohates näha tossamas... Kuid ma siiski ei leia, et see on hea asi ja nii informeerin ma teisigi.



Suitsetamine on kahjulik harjumus.
Tubakas sisalduv nikotiin erutab meeldivalt kesknärvisüsteemi. Nikotiin on väga mürgine aine ja esimesed suitsetamiskatsed kutsuvad esile südame- ja peapööritust, oksendamist, südamelöökide rütmi häireid, kõri, söögitoru ja mao kramplikke kokkutõmbeid (spasme), ärritatavust, mis läheb üle tähelepanu nüristamiseks ja võib lõppeda isegi minestusega. Niimoodi reageerib iga terve inimene tubakale. Kui organism nikotiiniga harjub, siis nõrgenevad toksilised e. mürgistusnähud ja inimene tunneb ainult tubaka meeldivalt erutavat toimet. See on väga petlik, sest tubakasuitsus leiduvad ained on tervisele kahjulikud.
Tubakasuitsus leiduvad kahjulikud ained.
Tubakasuits sisaldab palju kahjulikke aineid: nikotiini, vingugaasi, sinihapet, ammoniaaki, formaldehüüdi jm. Eriti kahjulikuks peetakse bensopüreeni, mis tekitab vähktõbe. Bensopüreen on kantserogeenne (vähktõbe tekitav) aine. Suitsetajad haigestuvad mittesuitsetajatega võrreldes kümme korda sagedamini kopsuvähki, 6 - 10 korda sagedamini kõrivähki, 2 - 6 korda sagedamini söögitoruvähki. Need arvud on üldistatud mitme maa andmetest. Suitsetajate tavalised haigused on kopsupõletik, tuberkuloos ja bronhiaalastma.
Suitsetaja ei kahjusta mitte ainult ennast, vaid ka teisi inimesi. Inimene, kes on viibinud täissuitsetatud ruumis tund aega, mürgitab ennast niisama palju kui see, kes on suitsetanud neli sigaretti. Suitsetajate sugulased ja lähedased inimesed muutuvad nende süü tõttu sageli "passiivseteks suitsetajateks". Järelikult ühe inimese suitsetamine mürgitab paljusid inimesi.

Suitsetamise toime inimese töövõimele.
Suitsetamine häirib normaalset töö- ja puhkereziimi mitte ainult nikotiini mõju tõttu kesknärvisüsteemile. "Suitsunälg" võib tekkida igal ajal ja inimese kogu tähelepanu läheb tubakale. Suitsetamine vähendab päheõppimise efektiivsust, arvutamistäpsust ja mälu mahtu. Nikotiini, mürgise tubakasuitsu ja vingugaasi koosmõju põhjustab peavalu, ärrituvust, alandab töövõimet.
Suitsetamise tüsistused.
Suitsetavatel naistel võivad tekkida raseduse ajal mitmesugused tüsistused. Vastavalt rahvusvahelise statistika andmetele on vastsündinute surevus suitsetavate emade puhul 40% kõrgem kui mittesuitsetajatel.
Nikotiin põhjustab veresoonte kramplikke kokkutõmbeid ehk spasme ja veresoonte siseseinte haiguslikke muutusi. Sel puhul aheneb veresoonte valendik, vereringe on raskendatud, halveneb keha varustamine hapniku ja toitainetega ning ainevahetuse jääkainete eemaldamine kehast. Paljud suitsetajad haigestuvad rinnaangiini ehk stenokardiasse, mille puhul tekivad südame veresoonte perioodilised kramplikud kokkutõmbed (spasmid). Nendega kaasneb terav valu rinnas, nõrkustunne ning surmahirm. Rinnaangiin ehk stenokardia läheb sageli üle südame raskeks kahjustuseks - südamelihase ehk müokardi infarktiks. Teine suitsetajatele tüüpiline haigus on endarteriit ehk "vahelduv lonkamine". Sel juhul sureb kõndival inimesel üks või ka mõlemad jalad, millega kaasneb terav valu. Seistes möödub valu mõne minutiga, uuesti kõndima hakates kordub aga jälle. Valu on tingitud sellest, et jala veresooned on spasmiseisundis ja suudavad tagada jäseme verevarustuse vaid puhkeolukorras. Liikumine suurendab töötavates lihastes ainevahetust ja need lihased hakkavad tarbima rohkem hapnikku. Hapnikuvaegus lihastes ja neisse kogunenud ainevahetusjäägid põhjustavadki valu. Haiguse teises järgus spasmid tugevnevad, veresooned ei suuda tagada jalalihastes ainevahetust isegi puhkeseisundis ja valu muutub pidevaks. Jalad, eriti labajalg alates suurest suurest varbast, külmetavad alaliselt ja muutuvad siniseks. Labajalg või ka kogu jäse võib üldse kaotada tundlikkuse.

Suitsetamine ja sport.
Suitsetamine piirab oluliselt inimese kehalisi võimeid. Nikotiin vähendab kehalist jõudu ja lihasetunde teravust, halvendab koordinatsiooni, kiirust ja eriti vastupidavus. Sport ja suitsetamine kokku ei sobi.
A. Hripkova, D. Kolessov * INIMESE TERVIS JA HÜGIEEN * Tallinn "Valgus" 1984 * lk.23.

Thursday, September 29, 2011

if she knew (oletan, et olen endale saatnud mingid laulusõnad meilile)

she says i never listened and i'm not attempted to her emotions
yeah, i said shes got tunnel vision
only sees it her way so we never could work it out
she's so ready to give up and move on
i don't think she knows
how i wish sometimes she could read my mind
if she knew how bad i wanna make this work
how my heart belongs to her
she wouldn't be able to walk away
if she knew how bad i gotta have her close
if i ever let her go i wouldn't make it a single day
she would never have to ask if....
if she knew how bad.
i've got yeah. gotta find a way to tell her how i feel before it is over
ohh...i guess i could have done things better
i never should have let it get this far
she's so ready to give up and move on
i don't think she knows
how i wish sometimes she could read my mind
if she knew how bad i wanna make this work
how my heart belongs to her
she wouldn't be able to walk away
if she knew how bad i gotta have her close
if i ever let her go
i wouldn't make it a single day
she would never have to ask if
if she knew how bad.
i don't wanna end up loosing her coz i did something wrong
i guess i should have been there whenever she needed someone
ohhhhh
its a feeling that i know would kill me coz
shes my heart my soal my love
i would never give her up
if she knew how bad i wanna make this work
how my heart belongs to her
she wouldn't be able to walk away
if she knew how bad i gotta have her close
if i ever let her go
i wouldn't make it a single day
she would never have to ask if....
if she knew how bad.

Oli kunagi mingi test.. (kahjuks ei mäleta linki, aga põnev oli)

Sa pead sellest mängust rääkima 4-le inimesele.
Inimest, kelle nimeks kirjutasid oliver, Sa armastad.
Inimene, kelle nimeks kirjutasid jaanus, meeldib Sulle, kuid Te ei saa kunagi koos olema.
andres meeldib Sulle kõige rohkem.
siim tunneb Sind väga hästi.
gerdi toob Sulle õnne.
Laul "halleluuja" on kuidagi seotud nimega oliver.
Laulu "viisteist magamata ööd" pealkirja sõnum on mõeldud inimesele nimega jaanus.
Laul "hitirida" kirjeldab kõige paremini Sinu olemust.
Laul "love" kirjeldab Sinu elutunnetust.
Saada nüüd teade sellest mängust 1 tunni jooksul pärast seda kui ise mängisid ning kui
seda teed, läheb Su soov täide. Kui seda ei tee, juhtub vastupidine Su soovile.
Imelik, kuid näib toimivat!!!!

Noppeid kehakeelest

Piisab ühest pilgust ütlemaks, kas kodus telerit vaatava paari vahel valitseb armastus või on neil teineteisest ükskõik. Nad ei pea olema teineteisele kaela langenud - võib istuda ka teine teises diivani otsas ja siiski on teie suhted kõrvaltvaatajale nagu peo peal.
Armastav paar vahetab ka teineteisest eemal istudes pilke ja nende kehad on pööratud pigem teineteise poole kui eemale. Kui üks tõstab parema jala üle teise, teeb seda tõenäoliselt ka teine, aga tõstes pigem vasaku jala - nii on varbad teineteise poole suunatud. Armastav paar peegeldab teineteise liigutusi tahtmatult. Nad nagu ütleksid oma kehakeeles, et nad on üks ja seesama.
Ära satu siiski paanikasse, kui meenutad eilset õhtut ja avastad, et sina ja su abikaasa ei peegeldanud telerit vaadates teineteist. See ei tähenda veel, et armastus on otsa saanud. Kui peegeldav asend tundub ebamugav, seda ei tehta. Kõige tähtsam on siiski kehakeeles öelda: "Ma tean, et sa oled siin, ja ma armastan sind."
Õnnetu paari puhul sellist sidet ei ole. Koos istudes on nende kehad pööratud teineteisest eemale. Reklaamipausi ajal püüavad nad teineteise eest põgeneda, haarates kas või ajakirja, tõustes püsti, vahetades innukalt kanaleid.
Kui tahad kindel olla, et kasutad ise kindlasti armastust väljendavat kehakeelt, jälgi, et su keha oleks istudes mehe poole pööratud. Kui ta sind ei peegelda, siruta näiteks käsi diivani seljatoel tema poole. Või võta ajakiri ja vaata talle üle selle seksikalt niikaua otsa, kuni ta su pilku tajub ja end sinu poole pöörab. Siis tõsta ajakiri aeglaselt näo ette, pane silmad kinni ja lase ajakirjal sülle vajuda. Arvatavasti ei saa sa seda tükk aega enam kätte võtta...

Sa tahad teda, aga tema sind? Kehakeel reedab ka selle mehe, kes sõnadega ettevaatlik. Oska vaid salakeele kood lahti murda!  
KÄEPUU­DE
VÕ­TAB KÄELA­BAST KIN­NI
Käest kin­ni­hoid­mi­ne osu­tab üld­ju­hul kiin­du­mu­se­le ja omaksvõtmi­se­le, kuid tä­he­le­pa­nu­ta ei to­hi jät­ta ka puu­du­tu­se in­ten­siiv­sust. Kui käe­pi­gis­tus on me­hi­selt tu­gev, on ka püksi­kand­ja sa­ma vää­ri­kas; ent kui puu­de on nii jõuli­ne, et pi­gis­tab ve­re­soo­ned kin­ni, läm­ma­tab mee­so­len­di do­mi­nee­ri­mis- ja ka­man­da­mis­va­ja­dus vars­ti iga võima­li­ku pruu­di.
PÕI­MIB SÕR­MED LÄBI SI­NU SÕR­ME­DE
Sõrme­de põimi­mi­ne ja mu­di­mi­ne on kõige ot­se­sem sõnum füüsi­li­sest ja emot­sio­naal­sest ihast. Mees, kel­le­le see žest oma­ne on, igat­seb in­tiim­sust. Paa­ri­suh­tes an­nab sel­li­ne puu­du­tus mär­ku sta­biil­su­sest: sõnu po­le va­ja, pil­gud ja ke­ha­kon­takt rää­gi­vad en­da eest.
HAA­RAB SÕR­MEOTS­TEST
Nii­su­gu­ne žest on sa­ma ee­ma­le­pe­le­ta­va var­jun­di­ga kui hai­gu­ta­mi­ne ke­set ki­reak­ti. See ke­ha­kee­lef­raas võiks tõlkes tä­hen­da­da: "Ma ei ta­ha si­nu­ga lii­ga lä­he­da­seks saa­da." See, et mees ei la­se naist sõrmeots­test kau­ge­ma­le, vii­tab vä­he­se­le hu­vi­le süga­va­ma­te tun­ne­te tek­ki­mi­seks. Põhju­seks võivad ol­la püksi­paa­rio­ma­ni­ku kaht­lu­sed en­da või kaas­la­se tun­ne­tes. Lo­dev sõrme­haa­re osu­taks just­kui sel­le­le, et mees ar­mas­tab poo­le süda­me­ga.
ÜMBERT KIN­NI JA­LU­TA­MI­NEPA­NEB KÄE ÜMBER SU KAE­LA
See igap­äe­va­ne ja vei­di tee­na­ger­lik lii­gu­tus an­nab tea­da, et part­ner ei hu­vi­tu nais­poo­lest eelkõige kui voo­di­kaas­la­sest, vaid ka kui sõbrast. Kui sel­li­ne kä­si-ümber-kae­la-poos ee­vatütart ei häi­ri, siis ta­sub män­gu­ga kaa­sa min­na ja pu­be­ka­lik­ku hoia­kut nau­ti­da. Ent kui kä­si kae­la ümber poob kõri, kuid tu­ge­vam pool sel­lest väl­ja ei tee, on alust kaht­lus­ta­da, et ta ig­no­ree­rib nai­se tun­deid ka väl­jas­pool ar­mue­lu.
HOIAB KÄEGA SU ÕLAST
Ni­me­ta­tud haa­re on märk igat­su­sest lä­he­du­se jä­re­le, ent ei vii­ta liig­se­le oma­mis­hi­mu­le. Rah­va­rik­kas ko­has nii­su­gu­ses poo­sis rin­gi käies ta­hab mee­so­lend ko­gu maail­ma­le näi­da­ta, kui vä­ga ta oma kal­li­mast hoo­lib. Tih­ti seos­ta­tak­se se­da puu­du­tust tur­va­tun­de­ga. Nai­ne on me­he raud­ses haar­des ja väl­jas­pool hä­daoh­tu.
KÄSI PUH­KAB SI­NU TA­GU­MI­KUL
Mees, kes nii teeb, peab end äär­mi­selt sek­si­kaks ja vih­jab igal võima­li­kul ju­hul oma võime­te­le voo­dis. Mõne­le tun­dub sel­li­ne käi­tu­mi­ne ava­li­kus ko­has pea­letükkiv, tei­sed on Ca­sa­no­vast küll vai­mus­tu­nud, kuid ee­lis­ta­vad üld­su­se sil­ma­de ase­mel ko­dust pri­vaat­sust, kol­man­da­te­le on see märk me­he kirg­li­kust ise­loo­must.
KAL­LIS­TA­MI­NEPÕI­MIB MÕ­LE­MAD KÄED ÜMBER SU PI­HA JA PI­GIS­TAB KER­GELT
Kal­lis­tus, kus mees ja nai­ne on tei­ne­tei­se­le nii lä­he­dal, et kuu­le­vad ise­gi süda­me­tuk­seid, on ar­mas ja sii­ras. Mi­da tu­ge­va­mi­ni mees em­bab, se­da roh­kem ta­hab ta ol­la osa kal­li­ma elust.
PA­NEB ÜHE KÄE ÜMBER PI­HA, TEI­SE ÕLA­LE JA EM­BAB LOIULT
Sel­li­ne aeg­la­se val­si poos ei näi­ta mi­da­gi muud kui noor­me­he kar­tust kind­la suh­te ja in­tiim­su­se ees. Esi­mes­tel koh­ta­mis­tel võib me­he­po­ja tõrk­su­se ta­ga ol­la hirm, et kui  em­ma­ta lii­ga tu­ge­valt või pea­letükki­valt, võidak­se ta ta­ga­si lüka­ta.
MÄSSIB MÕ­LE­MAD KÄED ÜMBER ÕL­GA­DE JA TÕM­BAB SIND EN­DA VAS­TU
Sää­ra­ne puu­du­tus on kõige mõju­sam, kui part­ne­rid on ühe­pik­ku­sed. Kui mees on pal­ju pi­kem, siis on loo­mu­lik, et te­ma käed haa­ra­vad es­malt nai­se õlga­de ümbert, mit­te mu­jalt. Kui ol­lak­se ühe­pik­ku­sed ja kaas­la­ne võtab ik­ka õlga­dest kin­ni, siis saa­dab ta taht­li­kult seks­sig­naa­le. Ar­va­tak­se, et kui mees part­ne­ri sel moel em­bu­ses­se võtab, lii­gub te­ma st­ra­tee­gi­li­ne ala au­to­maat­selt nai­se puu­sa­piir­kon­na­le lä­he­ma­le.
SUUD­LE­MI­NEHOIAB SI­NU NÄGU OMA KÄTE VA­HEL
Vä­ga õrn suud­le­mis­viis, mis te­ki­tab eru­tusvä­ri­naid. Kui nai­se põsed on suu­del­des me­he kä­te va­hel, te­kib kaits­tu­se tun­ne. Plus­siks silm­si­de ja hõlbus vo­li mõte­te­le, et suu­del­dav on kõige ilu­sam nai­ne maail­mas.
PA­NEB KÄED ÕL­GA­DE­LE
Kui käed on nai­se õlga­del, kuid ka­he ke­ha va­hel on küllal­da­selt ruu­mi, ta­hab mees suh­tes ot­sad lah­ti­seks jät­ta. Võib ka nii öel­da, et sel­les koos­lu­ses puu­dub maa­gi­li­ne ke­ha­kee­mia. Suh­te­li­selt eba­sek­si­kas suud­lus. Kui mees va­lib suud­lu­se ajal puu­du­ta­mi­seks "kuu­maal­li­ka" kae­la ase­mel vä­he­sen­suaal­sed õlad, võib te­gu ol­la liht­salt ka te­ma vä­he­se seks­fan­taa­sia­ga.
PUU­DU­TAB SU PIH­TA
Näi­tab, et nai­ne on vas­tas­poo­le jaoks sek­suaal­selt eru­tav. Pi­ha puu­du­ta­mi­ne on hea alg­poos. Suud­lu­se kirg­li­ku­maks muu­tu­mi­sel on me­hel võima­lus sõrme­de­ga mõõda kal­li­ma ke­ha li­bis­ta­da. Pi­ha kui ke­ha kesk­punk­ti rii­va­mi­ne saa­dab sig­naa­le al­la­poo­le vööd.

Ninadega nahistamine, kallima teksade taga­taskus puhkav käsi, sagedased kallistused – need on kindlad märgid, et paarikese armuasjad lähevad ülesmäge, loeb Briti lehe The Sun seksi­ekspert Tracey Cox kehakeelt nagu raamatut.
Suhtel on tulevikku, kui...
Te suudlete nagu eskimod
Kas teadsid, et eskimote ülim õrnuseavaldus on hõõruda vastamisi… ninasid! Eskimomusi annab märku ka märksa soojemas kliimas kudrutavate paaride lähedusest. Sest kes oleks ninapidi koos inimesega, kellest ta ei hooli! Ninadega nahistamine viitab muretule ja õnnelikule suhtele.
Partner surub puusad sinu puusade vastu
Mida lähemal on õrnutsedes alakõhud teineteisele, seda suurem on paari seksuaalne rahuldatus. Kui kokku puutuvad ka rindkered, on suhe lausa õnnelik. Hoiavad aga ülakehad armatsedes eemale, võib järeldada, et südamega asja juures ei olda.
Laubad puutuvad kokku
Kui kaks inimest seisavad, laubad vastamisi, pole teistel nende vahele asja. See paar on end maailmast välja lülitanud ja pühendub vaid teineteisele.
Partner pöördub kõndides sinu poole
Tavaliselt kõnnib inimene ikka otse ja enda ette vaadates – et mitte ninuli kukkuda. Kui kallim vaatab jalutades aga sinu poole, on see märk tähendusrikkast suhtest.
Kui paarike kõnnib kohakuti, on nad võrdsed partnerid. Kui aga armsam sinust alailma eespool käib, otsustab tema, mis suunas teie vahekord liigub.
Partner paneb peopesa vastu sinu rinda
Kui tema käsi on vajutatud sinu südame kohale, on see märk tundeaususest. Kui kuulsad Hollywoodi paarid tahavad kinnitada oma vahekorra ehtsust, kasutavad nad just seda sümboolikat.
Partner paneb käe sinu alakõhule
Kaks varianti: see on kas kaitsev žest, mida iseloomustab tugev omanikutunne («Teised hoidku eemale, see siin on minu!»), või otsene kutse voodisse.
Partner paneb käe sinu tagumikule
See vihje on täiesti ühene: ta kuulutab kogu maailmale, et on sinu sekspartner. Tavaliselt harrastavad sellist žesti mehed, kuid julgemad naisedki libistavad oma käe kallima tagataskusse.
Partner hoiab kinni su pihast, mitte käest
Käest kinni hoidmisel ei puutu teie kehad kokku, kuid jalutades kaaslast piha ümbert kallistades võite end teineteise vastu suruda. Veelgi tähendusrikkam on asend, kus partneril hoitakse ümbert kinni sõrmseongus kätega. Nii on kallike võimalikult lähedal. Partner annab märku, et ta ei taha sind lahti lasta ning kaitseb sind kõige kurja eest.
Te kallistate soojalt ja sageli
Paarike, keda võib näha sagedasti kallistamas, naudib tavaliselt head ja rahuldust pakkuvat seksi. Kui partneri käed lipsavad su mantli või riiete alla, et kindlustada veelgi lähedasem kontakt, on teie suhe iseäranis heas seisus. Kehvas seksisuhtes kaovad kallistused tavaliselt esimesena. Kui soovite suhet päästa, pugege teineteisele kaissu. Kallistamisel vallanduv oksü­tot­siin on hormoon, mis tekitab lähedustunnet ja seksiisu.
Suhe on hääbumas, kui...
Partneri varbad on suunatud sinust eemale
Labajalgade asend on oivaline viide suhte tulevikule. Kui seisad partneriga koos, kuid tema varbad piiluvad eemale, loodab ta võimalikult kähku sinu juurest vehkat teha.
Seisate teineteisest lahus
Mida kaugemal te avalikkuse ees teineteisest seisate, seda jahedamad on teie suhted ka suletud ukse taga. Kui partner pole sinuga rahul, hoiab ta ülakeha jäigalt sinust eemal.
Ta kallistab sind kõrgelt või kaela ümbert
Mida võimukam on partner, seda kõrgemalt ta sind kallistab: paneb käe su õlgade või kaela ümber. Tõsi, vahel võib käsi õlgade ümber viidata ka soovile kallimat kaitsta.
Te kõnnite eri tempos
Kui üks partner marsib otse edasi, kuid teine viivitab, et lillekesi nuusutada, võib suhe olla problemaatiline. Kiire ja aeglase elutempoga inimesed lihtsalt ei sobi kuigi hästi kokku. Hulga lihtsam on elu paaridel, kes sammuvad ühes rütmis. Nemad lähevad ka ülekantud tähenduses ühes suunas ning hoiavad ühtlast tempot.
Oled veendunud, et partner ei peta sind iialgi
Mida paremini me enda arvates partnerit tunneme, seda kehvemini oskame petmise märke lugeda. Selles on süüdi liigne enesekindlus.
Eriti valvas tasub olla siis, kui kallim sügab kõrva, väldib silmsidet või ei puuduta sind. Kõrvasügaja ei taha end valetamas kuulda. Teisele otsa vaadates on väga raske valetada. Ja peaaegu võimatu on see vestluskaaslast puudutades.


Sunday, September 25, 2011

Läbi tule ja vee..

"Someone once told me 
that you have to choose 
what you win or lose, 
you can't have everything. 
Don't you take chances- 
you might feel the pain, 
don't you love in vain, 
cause love won't set you free.." (L. Lewis "Happy")


Ega te juhuslikult pole kokku puutunud juhtumiga "ma ei jäta sind kunagi" teemaga, mis paraku kipub lõppema esimeste raskuste saabudes...
Mida teie teeksite oma kallima nimel? Läheksite läbi tule ja vee?
"See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return."
(J. Bieber "Never say never")


Lubades minna läbi tule peaksime ju olema arvestanud, et sellega kaasneb põletus. Võime ju lausa surnuks põleda, aga ega me siis ju sellepärast ei jookse tulest välja, kui on vaja jõuda teisele poole oma armastatu juurde? Jõuame sinna või ei jõua, aga vähemalt andsime endist kõik.

"I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I'm strong enough to climb the highest tower.
And I'm fast enough to run across the sea. "
(J. Bieber "Never say never")

Lubasime ju minna ka läbi vee? Vees ootavad meid aga haid, torm ja äike, võime sattuda ka orkaani kätte, kuid kas see mõjutab meid? Ei mõjuta. Võime ju ka lausa uppuda, kui te just ei plaaninud vannisolevast veest läbi käia või poriloigust, kuid peaksite siiski meeles pidama, et ka seal võib esineda ohte. Vannis võite libiseda ja kas mäletate seda juhtumit, kus lapsega naine pidi äärepealt "poriloiku" ära uppuma?


"Nii palju on vett, et otsa ei näe
ja ujudes lõppeks mul jaks. 

Kui ujuksid vastu ja annaksid käe,
koos põhja vajuks me kaks.."
(Ruja "Teisel pool vett")

Ükskõik, kas saame haiget, murdume, kui meil saab osta jaks, peaksime siiski kinni hoidam. Kinni hoidma oma armastusest, mille nimel lubasime minna läbi tulest ja veest. See valu kõik on armastuse nimel ja kes meist ei tahaks armastada ja olla armastatud? Küsige endalt, kas olete selle inimese pärast selleks kõigeks ja veel enamakski valmis? Kui olete, siis hoidake kinni! Kinnitage turvavöö ja asuge teele ning te ei kahetse! Kui te ei leia siiski, mida otsite, ei saavuta, mida soovisite, siis teadke, et olete võitnud uskumatu koguse kogemusi ja, nagu teate, läheb neid edasises elus suurel hulgal vaja- neist pole kunagi küll.

"So what if it hurts me?
So what it I break down?
So what if this world just throws me off the edge,
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear my sound
Dont care about all the pain in front of me.."
(L. Lewis "Happy")

Ärge andke alla, kui teil tuleb ette raskusi, sest ainult nii te võite jõuda tippu! 

Raha.Stress.Söök.Kaal.

Just nii see on...
Mul on stress! Mul on stress, kuna mu palk on liiga väike, et ära elada, kuskilt aga ei leia ka mingit abi. Kooli pooleli jätta tõesti ei soovi, see pole ju veel alanudki ja mul on nii palju aastaid juba vahele jäänud..
Mul on stress!
Ja palun, kallid sõbrad ja tuttavad, kui te näete mind kuskil külapeal sööki kugistamas, siis vabandust, aga ma ei suuda end stressiga tagasi hoida, seda enam, et ei saa endale ise seda lubada..
Mu mõtteis on ainult söök, raha, söök ja raha. Ma tahan süüa pidevalt ja seetõttu kipun poes liialdama, ostma liiga palju kraami, mida ma ei tohiks osta.
Olen sõbrannadega rääkind, et selline stressi väljendumine on väga jama, kuna kaal tõuseb. Mul õnneks eda muret pole- minu rahakott ei võimalda niisuure söögikoguse ostmist, kui minu hing ihkaks. See aga tähendab seda, et minu stress suureneb ja söögiisu ka.
See on surnud ring, kuni ma ükskord saan kuskilt palgale lisa.. seniks käin õgin teiste nähes ja olen ebaviisakas.
Tõesti suured vabandused, aga maailmas ei ole nii palju süüa, kui mina ära sööksin praegu! Ja muidu ma ei söö magusat, aga stressiga kugistaks nii mis hirmus kohe..

(tahtsin siia lisada ka ühe video, loo, mille nimi on "Man World", esitajat ei mäleta, kuid YouTube'is seda kahjuks pole, nii et, kui ma saan ükspäev aega, siis kirjutan sõnad blogisse, sest need on kuradima head sõnad.)

Sulle! ja mulle ka natuke

Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn. Kõhn.
Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv. Kohv.
Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv. Kehv.
Kõhn. Kohv. Kehv.






(Mehed on ikka nii eided!)

Sunday, September 11, 2011

Juhuse hooleks...

Mul pole siia muud kirjutada kui üks link, mis leidsin juhuslikult paar päeva tagasi. Hakkasin seda lugema.. see köidab mind.
Kliki siin:)

Friday, September 2, 2011

Apples of Paradise: My First Love

Ma ei mõtleks oma kunagisest suurest armastusest enam kordagi, kui ma teda unes ei näeks. Miks on see nii, et kui oleme juba pea kaks aastat lahus olnud, hakkan teda unes nägema? Ja kusjuures igal korral näitab ta end unes sellisena, nagu mina teda nägin ja ütleb, et armastab mind siiani(tookord ei öelnud ta seda kordagi kusjuures). Mina olen alati alguses skeptiline, kuid lõpuks saan ikkagi aru, et ta mõtleb seda tõsiselt ja ka mina tahan temaga olla. Viimases unenäos selgus, nagu oleks tema ema meid lahku ajanud.
Mul on uus armastus, kuid ei saa väita, et ma ei mõtleks esimesest, kuna näen teda nii tihti unes. Mingi osa minust tahaks minna tema juurde ja vaadata talle otsa- kas tõesti armastab ta mind veel ja kas vaatab endiselt mulle nii otsa, nagu näen seda unes? Kas ta tahaks jätta oma naise ja tulla minuga? Kas tahaks teha tõeks minu kunagised unistused?
Ehk ma langeksingi nende unede õnge, kui need oleksid ka reaalsuses nii. Ma näen teda nii selgelt. Tema silmad... Pruunid silmad on mind alati võlunud, kuid rohelised on kui mürk, mis peidavad teiste silmade ilu ja imavad selle endisse (selgituseks: esimesel armastusel on pruunid, praegusel rohelised silmad). See tähendab, et mis ka ei juhtuks ja kui kena noormees ka poleks oma pruunide silmadega olen siiski koos rohelistega, kuna ei suuda end nende nõidusest vabastada ja ega ma seda taha ka.
Peaksin ehk mainima ka, et igal korral, kui näen unes enda esimest armastust, on see suurem, kui oli siis, aga kui näen unes praegust kallimat, keda armastan üle kõige (veel rohkem, kui tookord esimest), siis... ta jätab mu... igal korral on ta lahkunud või... tõrjub mind, sest suhtleb oma eksiga.
Unenäod on ühed veidrad asjad. Just väga kindlust need minu kaugsuhtesse ei lisa, kuid ma tean, et need on siiski vaid unenäod ja võib-olla on esimese armastuse unes nägemisega tegemist võrdlusega, mis näitab, et praegune suhe on just nii tugev või tugevam ja praeguse armastuse unes nägemisega tegemist hirmuga, et ta võib lahkuda või et armastab siiski oma eksi.
Soovin oma esimesele armastusele siiski kõike kõige paremat, sest minu hing jäi rahu kui sain aru, et ta on uuega õnnelik. Olen temast üle saanud ja vahest on isegi hea teda unes näha, sest päriselt me just väga ei trehva enam ja vahel ka hea mõelda, kui head ajad meil olid. Nüüd on paremad ajad ja ma ei läheks tema juurde tagasi.
Tekst ehk veidi segane, kuid ega ma polegi just kõige parem sõnaseadja.

Saturday, August 27, 2011

Tunne end enesekindlana! Õige rinnahoidja valimine




 ...ja seeläbi ka seksikana!
Kas te teate, kui tähtis on rinnahoidja õige suurus? Mitte see, et see oleks ilus ja arvatavasti ka õiges suuruses, aga tõesti õige suurus ja õige istuvus?
Ma kirjutan seda sellepärast, et oma 70D-ga pole just väga kerge leida sobivat rinnahoidjat, kuid LÕPUKS MA SAIN SELLE!! Ei taha, kui aus olla selgagi panna, kuna see mul ainuke, kuid kuna ma sain selle päris odavalt, siis kavatsen sinna poodi uuesti minna- see nüüd minu lemmikpood. Pean küll tunnistama, et mulle ei meeldinud väga müüja.
Tegelikult tuleb tunnistada, et mulle pole siiani ühegi pesupoe müüja sümpaatne olnud- nad peavad ennast liialt targaks.
Tavaliselt, kui lähen poodi ja küsin 70D suuruses rinnahoidjat, vaadatakse mulle otsa umbes sellise näoga, nagu ma oleksin rumal, et arvan, et mul nii suur korv ja siis nad tulevad oma 75C-ga ning topivad selle mulle ümber, PLUUSI PEALE! Ja ütlevad, et näe!- Sobib ju! Pean siis rumalana otsa vaatama ja mainima, et see on mul siiski pluusi peal. Ma ei hakka ju rinnahoidjat pluusi peal kandma! Kuidas on müüjatel selline nõme komme tulnud? Kas nad ise ostavad rinnahoidjaid nii?
Õige suurus laseb sul tunda end mugavalt
Teine lugu oli jällegi nii, kui läksin küsima 70D-d, vaatas müüja mulle otsa ja ütles:" Teil ei ole 70D, minul näiteks B" (muideks oli mul sel hetkel talvespordi vest seljas, selle alt ei saa nagunii aru, kas on A või D). Kui aus olla, siis kliendina mind ei huvita, mis korv müüjal on, mind huvitab, et ta otsiks mulle selle, mida ma küsin! Ja taaskord pakuti mulle 75C-d. No hallo!!! Müüjad, kas te pole kuulnud midagi õigest suurusest? Kui mul on 70D, siis ma ei kanna 75C-d, see on vale suurus ju! Sama hästi siis ju ei peaks ma üldse suurust vaatama ja võiks osta ka 80A! Mis vahet sel on.
See sama müüja ka, kui ütles, et mul ei ole 70D, näitas mulle 85D-d ja ütles, et näete, selline on D. Ma ei suuda lihtsalt ära imestada, millised rumalad inimesed on pandud pesu müüma- nad ei tea pesust mitte midagi!
Te ei kujuta ette, kui hea tunne on kanda seljas oma suurusele vastavat rinnahoidjat, kui olete aastaid pidanud leppima 75C/D-ga, sest paremat lihtsalt pole saada kusagilt. Ma tunnen esimest korda puhast rõõma oma kaunist kopsukast.
Olen näinud nii paljudel inimestel vale suurusega rinnahoidjat, mis tekitavad topeltrinna mulje. See on väga inetu vaatepilt. Tahaksin lihtsalt üle maailma karjuda naistele,kuidas õige rinnahoidja leida! Ja mis kõige tähtsam- ei tohi leppida millegi muu, kui ainult endale sobiva suurusega! Selle õige suurusega!
Vale suurusega rinnahoidja võib tekitada seljavaevusi ja ka muid vaevusi, kuid ma ei hakka neisse hetkel süvenema. Kui hoolid tervisest ja tahad, et sinu kaunikesed ka edaspidi vormis oleksid- kasuta õige suurusega rinnahoidjat!! See on parim viis nende kaitsmiseks!

Kuidas valida õige rinnahoidja:
Parim netilehekülg, kus leida omale sobiv suurus (arvutab kohe ära, sina sisesta vaid ümbermõõdud)
http://www.linette.ee
Tavaliselt, kui on vale suurus tuleks valida väiksem ümbermõõt ja suurem korv.Rinnapealse mõõdu võtmiseks lase mõõdulindil olla ümber, ära tõmba pingule, kuid hoia sirget joont!




Kui oled poes, kuidas valida:
Rinnahoidja ei kisu seljapealt üles-
see on ühel joonel.
Vaata sobiva suurusega rinnahoidja, kui oled leidnud, proovi selga. Kui rinnahoidja on ümber kere nii, et ei kisu selja pealt üles, ega ole liiga pingul, on ilmselt tegu õige suurusega. Öeldakse, et õige suuruse puhul saad vaid paar sõrme rinnahoidja alumise ääre vahele pista. Õige rinnahoidja tõstab rinda. Rinnahoidja eesosas olev vahetükk peaks olema keha vastas, mitte eemal. Tugikaared on mugavalt vastu kere, kui on eemal, pole sellest mingit kasu, ja uskuge mind- teil hakkab sealt valutama, kui sellist rinnahoidjat kanda, kuna rinnahoidja ei toeta rinda vaid surub tigikaared rinna raskuse all ribide vastu. Õige suuruse puhul on raskus ühtlaselt jaotunud ning on kerge olla.


Tuesday, August 23, 2011

Apples of Paradise




Paradiisi õunteks nimetame neid, milles Eeva Aadamale ühe andis, mistõttu nad langesid pattu. Ma ei teagi täpselt, kas neid nimetati ikka paradiisiõunteks, kindlalt olid nad päritEedeni aiast Hea ja Halva tundmise puust. Jumal keelas inimesel sellest puust õunu süüa, kuid kaval madu rääkis Eevale loo selle puu õunte headusest ning naine astuski üle keelust sellest puust süüa. Naine pakkus ka mehele ning toogi maitses vilja. Nii nad nägid esimest korda, et nad on alasti ning just seetõttu jäid Jumalale vahele. Karistuseks saatis Jumal kõik kolm maale. Madu peab karistuseks roomama kõhul, mees peab rügama tööd teha, et maad harida,
millest ta loodud ja naist toita. Naise karistuseks said valud lapse ilmale toomisel (tänud, Eeva!).



Meil kõigil on mingi ahvatlus, midagi, mis kohe lausa kutsub enda poole, kuid mida sa tead, et ei tohi. Midagi keelatut, mürgist, midagi, mis rikuks meie elu või mille tõttu me võime kaotada kõik, mis meil on. Isegi kui see tundub nii süütuna, võivad sellele kiusatusele järele andmisel suured tagajärjed. Koogitükike või ülemusele oma arvamuse näkku purskamine, kallima ähvardamine või tema petmine.. Meie õunad.
Niisiis, mis juhtuks, kui mina oma paradiisi õuna maitseks? Saaksin targemaks? Jah, seda kindlasti, kuid kas ka õnnelikumaks? Kas see, mis pärast tuleb on väärt kiusatusele järele andmist? Kas see, et ma saan teada, mis hea, mis halb kaalub üles sellega kaasnevad sünnitusvalud? Ma ei oleks selles väga kindel...

My hair's been trough all this sh*t, and still pretty

Minu juuksed on käinud läbi väga raske teekonna- 4a tagasi blondiks, 3a tagasi mustaks, kahe värvimisega blondiks tagasi (2päevaga), 1a tagasi pruuniks ja terve suvi blondeerimist, sel aastal siis ka punane, millest blondiks 7-me värvimisega (1,5 nädala jooksul ja pole ikka veel päris blond). Minu juuksed on sellele kõigele väga hästi vastu pidanud. Minu tuttavad teavad ka, et blondeerimine kahjustab väga ja juuksed näivad tuhmid, kuivad, karedad ja ei ole siledad. Minu juuste puhul ei saaks ühtki väita, kuigi eks ma nüüd hooldan ja taastan ka neid. Tahtsingi nüüd siin mainida, mis tooteid ma kasutanud olen peale seda jubedad blondeerimise perioodi (ja ei üllataks üldse, kui ükspäev jälle mingi uus värv peas, millest varsti blondeerimise teel lahti üritan saada). Selline ma juba kord olen- mul on vaja muutusi. Mis värve ma kasutanud olen, ei hakka mainima, kuna see sai tehtud juba ühes varasemas postituses.

Soovitus!!

Hooldusvahendid:
Wella Pro Series Color Shampoo (shampoone on mul veel, mida kasutan, kuid ma ei pööra üldiselt shampoonidele suurt tähelepanu)


Dove Repair Therapy Intense Repair Palsam(jätan pähe kauemaks u5-15min, mõjub hästi. Sisaldab mikro-niisutavat seerumit!)
Ultimate Repair sari, millest ilmselt tahaksin muretseda endale kõik! Lemmik.
Gliss Kur Hair Repair Ultimate Repair Palsam(samamoodi jätan kauaks pähe, sest see sisaldab vedelat keratiini!! Minu lemmikpalsam läbi aegade!!)
Väga suur lemmik, mida mul hetkel pole:
Avon Planet Spa Olive Oil Mask


Gliss Kur Color Shine & Protect Mask (olen kasutanud vaid paar korda, kuid konsistents on paks, mis mulle meeldib, sisaldav vedelkristalle ja on UV kaitsega)
Syoss Moisture Intensive Care Mask (Kasutanud veidi rohkem, üldiselt meeldivad mulle Syoss tooted väga. See on küll 1min mask, kuid hoian ikka kauem.)

Avon AT Damage Repair Split End Mender leave-in (seda kasutan viimasel ajal harva, kuid olen rahul, panen kohe märgadele juustele enne rätikusse mässimist, et üleliigne rätikusse jääks. Kasutan üht pisikest, kõige rohkem pähklisuurust, kogust.)
Äsjamuretsetud ööseerum,
varem kasutatud ja on supppeeer!!
Gliss Kur Oil Nutritive ravikuur palsam- leave-in( see on super toode! kasutan peale igat pesu, vahest kohe peale rätiga kuivatamist võis alles siis kui juba poolkuivad, vahets ka kuivadele juustele. Tänu pump-otsikule saan nii palju kui vaja, kuigi sellest jaguks ka siis kui on pikad juuksed. Soovitan, sest juuksed jäävad kohe väga mõnusad)
Gliss Kur Oil Nutritive Express-Leave-In Conditioner (see... on olnud juba pikka aega mu lemmik, kuid viimasel ajal ei kasuta enam nii tihti- pane palju tahad, juuksed raskeks ei muutu)



Päevaseerum, mis saab proovitud
mõlemad siiski Elvital,
mitte Elvive
 Kui läheb kuumutamiseks:
"Ilueliksiir"
Byphasse Active Protect Elixir (vedel keratiin, kaupluses oli toote nimeks pandud "Ilueliksiir", kuid ma ei saa hästi aru, et see kuidagi mõjuks. Lisaks on selle kasutusjuhendil kirjas, et parema tulemuse saamiseks kuivatada fööniga. No mina küll mingit vahet ei näinud ja ekstra selle pärast ma ka iga kord föönitama ei hakka. Kuid kuna tegemist on suure pudeliga, 250ml, siis igaksjuhuks kasutan alati, kui föönitan)
L'Oreal Paris Studio Silk&Gloss Hot Straight Cream (peaks nagu kuuma eest kaitsma nagu ma aru saan. Väike tõrtsuke näpule, höörun laiali ja lasen sõrmedega läbi juuste. Jaotub mõnusalt)
Syoss Heat Protect (kuumakaitse nagu nimigi ütleb, kuid ma ei oska selle koha pealt midagi erilist öelda. Veidi kehva on, aga annab kasutada)


 
Muidugi on mul ka muid palsameid ja shampoone ning leave-in tooteid, kuid neid ma kasutan harvemini.

Hoia oma näonahk korras ja väldi neid vigu

Kas pole mitte ebaõiglane? Oled ammu teismeeast möödas, kuid ikka kimbutavad sind tüütud punnid ja vistrikud. Asi pole sugugi selles, et hormoonid möllaksid samamoodi kui siis — võimalik, et tekitad neid endale ise järgmisi vigu tehes.

1. Kasutad kosmeetikat, mis sisaldab ärritust tekitavaid koostisosi
Paljudes meigitoodetes on teatud koostisosad, mis võivad tekitada nahale ärritust ja vistrikke. See ei tähendanüüd, et peaksid päeva- või jumestuskreemist loobuma, küll aga võiksid suuremat tähelepanu osutada koostisosadele.

Vältida tasuks järgmisi aineid:
Kunstlik värvaine - FD ja C tähistavad värvaineid. Need võivad nahka ärritada ja kui kasutad põsepuna või huulepulka, võib see tekitada vistrikke suu ümbruses ja põskedel
Lanoliin (lanolin) — see on põhimõtteliselt õli, mis võib küll kuivale nahale hea olla, kuid aknele kalduvast nahast tuleks see eemale hoida
Mineraalõli (mineral oil) — see tekitab su nahale kihi, mis hoiab baktereid ja surnud naharakke kinni, tekitades nõnda vistrikuid ja  väikeseid valgeid punnikesi nahal
Petrooleum (petroleum) — see on õli ja sa ei vaja oma nahale üleliigset õli, mis ei tee muud peale nahapooride ummistamise
Isopropyl Myristate — See võib küll naha vähem õliseks teha, kuid ühtlasi ummistab see nahapoore
Kunstlikud lõhnaained (artificial fragrance) — need ärritavad nahka ja tekitavad vistrikke, seetõttu püüa kasutada nii palju lõhnaainevabu tooteid kui võimalik
2. Sa kuivatad nahka liiga palju
Õli ja niiskuse “välja imemine” nahast ärritab seda ja tekitab liigset kuivust ning vistrikke. Võid ju tahta õlist näonahka pesta, tooneriga kuivatada ja veel matistava kreemiga määrida, kuid tegelikult vajab ka rasune nahk niiskust. Liigne kuivatamine tekitab pigem veel rohkem õli, kui nahk püüab oma niiskustasakaalu säilitada.
3. Osutad nahale survet
Pidev telefoniga rääkimine, viiulimäng ja lõua toetamine käele tekitavad punne — peale selle, et su telefon või käsi võivad olla mustad ja anda nahale baktereid edasi, surud sa midagi naha vastu pressides selle mustuse veel sügavamale pooridesse.
4. Sa stressad
Ka stress ja pidev muretsemine tekitavad nahaärritust ja vistrikke. Katsu rohkem lõõgastuda ja aega endale võtta.
5. Sa ei vaheta piisavalt tihti voodilinu
Millal sa viimati oma padjapüüri vahetasid? Mõtle nii — su nägu on mitmeid tunde vastu patja ja kui padjapüür pole puhas, siis hoiad sa ligi pool ööpäeva oma nägu surnud naharakkude ja mustuse sees. Sama lugu on ka rätikutega — ära kunagi pühi äsja puhastatud nägu käterätikusse, vaid võta näo jaoks eraldi puhas rätik ja pese seda regulaarselt.
6. Su juuksehooldustooted rikuvad nahka
Paljud naised ei mõtle sellele, kui tihti juuksed tegelikult nende näonaha vastu puutuvad. Kui su juuksehooldustoodetes on palju õli, silikoone ja lõhnaaineid, siis on üks punnide põhjustaja juba teada.
7. Sa ei pese oma meigipintsleid
Oled sa kunagi oma puudripintslit pesnud? Kui ei, siis mine kohe vannituppa, võta kerge vedelseep või šampoon ja pese pintslit leige kuni soojemapoolse vee all. Kui näed, mis kõik pintsli harjaste vahele kogunenud on, ei jäta sa enam kunagi oma pintsleid pesemata. Muide, sama lugu on ka meigisvammidega. Kuna neid täiesti puhtaks pesta ei anna, siis tasub need iga mõne aja tagant välja vahetada.
8. Sa toitud valesti
Hea uudis? Friikartulid ja šokolaad üksinda ei saa sulle vistrikke tekitada. Halb uudis? Üleüldine halb toitumine teeb seda siiski. Katsu vältida liigset suhkrut ja keemiat, süüa piisavalt värskeid puu- ja juurvilju ning mitte liiga rasvast toitu. Hoolitse ka selle eest, et sa tarbiksid piisavalt puhast vett.
9. Sa suitsetad või tarbid liiga palju alkoholi
Mõlemad teevad su näonahale tõelise karuteene. Kõik, mis läheb sinu sisse, väljendub ka sinu nahal. Pea seda meeles.
10. Sa oled parfüümiga hooletu
Jälgi, et sa parfüümi peale lastes seda ka enda näonaha ligi ei laseks. Parfüümid ja tualettveed koosnevad päris tugevatest kemikaalidest ja õrnale näonahale on see liiast.
11. Sa oled laisk
Võta meik alati enne magamaminekut maha! Alati! Me ei väsi seda kunagi korrutamast. Ära kunagi tee ka üht näomeiki teise peale. Kui sul tekib kiusatus päevasele pisut maha kulunud jumestuskreemile lihtsalt uus kiht peale kanda, siis mõtle kogu sellele mustusele, mis juba vana kreemi külge kinnitunud on — kas sa tahad selle tõesti nahale lukustada? Pese parem nägu korralikult puhtaks, niisuta ja tee uus meik (ja võta see enne magamaminekut maha!!!).
12. Sa päevitad liiga palju
Oled kuulnud, et päike mõjub nahale hästi ja vabastab sind punnidest? Tegelikkuses on vistrikud jumekamal nahal lihtsalt vähem näha. Päike kuivatab nahka ja liigne kuivus paneb naha pigem veel rohkem õli tootma.
Allikas: totalbeauty.com (naistekas.delfi.ee)

Thursday, August 4, 2011

Vee test (ise läbisin)...

Üldiselt pean mainima, et see mis need vastused selle testi põhjal ütlesid, pidasid paika. :)
Olen psühholoogia fänn! (mitte ainult selle testi põhjal)
Kena testimist!
....................................................................................................................................
 Tahad teada, milline on sinu või sinu armastatu tegelik isiksus? Ehk aitab vastuse leidmisel see lühike psühhoanalüüs. Loe läbi alljärgnevad küsimused, kujuta olukorda vaimusilmas ette ja pane kirja ESIMENE asi, mis sulle pähe torkab. Just need esimesed mõtted paljastavad kõige paremini su loomust.

Vasta küsimustele eraldi paberilehel ning loe alles siis läbi alljärgnevad seletused. Ei ole mõtet panna kirja pikka juttu, lühivastused ja esmamuljed on kõige paremad.
1. Sa oled metsas. Sa ei ole üksi. Kellega Sa koos oled?
2. Sa oled metsas. Sa näed looma. Mis loom see on?
3. Mis toimub sinu ja selle looma vahel?
4. Sa kõnnid sügavamale metsa ja äkki on su ees unelmate maja. Kirjelda selle suurust.
5. Kas Sinu unistustemaja ümbritseb tara?
6. Sa sisened majja. Sa kõnnid söögisaali ja näed lauda. Mis on laua peal ja ümber?
7. Sa lähed köögiuksest välja. Rohu sees lebab tass. Mis materjalist see tass on?
8. Mida Sa tassiga teed?
9. Jalutad edasi ja näed veekogu. Milline veekogu see on?
10. Kuidas Sa üle vee pääsete?

..................................................................................................................................


Siin on vastuste analüüs koos minu vastustega:

Tegemist on suhteid puudutava psühholoogilise testiga. Vastused küsimustele peegeldavad teie väärtusi ja ideaale. Ei ole olemas õigeid ega valesid vastuseid. Samas aitab see test anda vihjeid teie sisemise mina kohta.

Vastused küsmusele nr. 1 : (oma kallimaga) Isik, kellega te metsas jalutate, on kõige olulisem isik teie elus. Kui teiega on kaasas rohkem kui üks inimene, on teie elus mitu võrdselt tähtsat inimest või te ei suuda otsustada, kes on kõige olulisem.
Vastused küsmusele nr. 2 : (kass... tiigritaoline) Looma suurus näitab, kui suured on teie probleemid ja kui suure stressi all te olete.
Vastused küsmusele nr. 3 : (oleme sõbralikult) Suhtlemine loomaga näitab, kuidas te probleemidega tegelete: kas te olete loomuselt agressiivne või passiivne. Näiteks kui te tapate või peksate looma, olete agressiivne inimene. Kui patsutate teda või jooksete minema, olete passiivne.
Vastused küsmusele nr. 4 : ( maja on nagu loss) Maja suurus näitab, millised on teie ambitsioonikust (nii probleemide lahendamisel kui ka edukaks, jõukaks või kuulsaks saamisel).
Vastused küsmusele nr. 5 : (tara ei ole) Tara puudumine viitab avatud isiksusele. Inimesed on teie juurde alati teretulnud. Teile meeldib kohtuda uute inimestega ja sõprussuhteid sõlmida. Tara olemasolu viitab kinnisele isiksusele. Teile ei meeldi, kui teile ette teatamata külla tullakse ja teile ei meeldi viibida võõraste inimeste seltskonnas.
Vastused küsmusele nr. 6 : (laual on küünlajalg, laua ümber toolid) Kui laual ei olnud toitu, lilli ja laua ümber puudusid inimesed, siis tunnete ennast sageli õnnetuna.
Vastused küsmusele nr. 7 : (portselan vms, valge) Mida vastupidavamast materjalist on tass, seda vastupidavam on suhe inimesega, kellega te metsas olete. Näiteks paber ja plastmass ei ole kuigi vastupidavad, metall ja keraamika aga viitavad kindlamale suhtele.
Vastused küsmusele nr. 8 : (korjan üles) See, mis te tassiga teete, näitab, kuidas te suhtute kõnealusesse inimesse. Kas viskate selle ära või lömastate, jätate ta vedelema või puhastate ära.
Vastused küsmusele nr. 9 : (kaunis ja suur järv) Vesi näitab teie seksuaaliha ulatust. Kui teile tuli meelde ookean, siis on teie kirg mõõtmatu, kui tiik või lomp, siis ei ole seks teie jaoks kuigi tähtis.
Vastused küsmusele nr. 10 : (ilmselt paadiga) Kui märjaks te veekogu ületamisel saate, näitab, kui oluline seks teie elus on. Kui teie unistustemaja ukse taga loksub meri või järv ja te hüppasite sinna sisse, siis on seksil teie elus suur roll.


Testi leiate sellelt leheküljelt:
http://naistekas.delfi.ee/suhted/test/vee-test.d?id=209547 

Sunday, July 31, 2011

Juuksevärv

Kahjuks pole mul masinat, mis pilti teeks ja ega ma ei oska ka sõnadega väga seletada, milline pettumus mind ees ootas, kui ükskord räti peast võtsin ja peeglisse vaatasin... Õudne. Olin nii pettunud, et isegi pisar tuli silma. Mu juuksed olid veidi vanaroosat tooni (vähemalt meenutas seda). Ütleks, et tolmu alla mattunud vanaroosa. Haha. Lihtsalt jube. Ei jäänudki muud üle, kui panin uue värvi pähe. Londa plaatinablondi. Erilist abi ma sellest ei lootnud ja ega ta ei aidanud ka. Veidi heledamaks sain küll, aga pole ikka see, mis oleks tahtnud. Nüüd siis ei jää muud üle, kui oodata ja juukseid ravida igast maskide ja asjadega sellest kahjustusest. Värve on veel järgi, kuid ei usu, et needki midagi paremaks teevad, ei hakka raiskama hetkel. Homme esimene tööpäev ka (haha!!) ja ma oma mingisuguse roosa peaga... Ma ei oska isegi mingit soengutki teha.
Eks harjumine võtab aega ja... ei tea, kas selle värviga ongi võimalik harjuda.
...
Edu!

Saturday, July 30, 2011

My biggest fear..!

Olgu tegelikult ei ole. Aga ma tõsiselt närvis praegu, tunnen, kuidas pulss tõuseb ja kõhus keerab. Nimelt pesin just värvi juustest välja, kuid pole veel peeglisse julenud vaadata. See on mul vist juba viies kord värvida, kui ma ei eksi, peale seda kui otsustasin, et punapeast peab taaskord saama blondiin. Ja nagu ikka- ma ei ole eriline kannatlik inimene, kes oleks valmis ootama aasta v ehk pool (healjuhul), et punane värv välja saada. Ka pruun ja must pidid kaduma nädala jooksul. Mida nad kahjuks ei teinud.
Must värvi sain kõige kiiremini juustest välja. Selleks kasutasin vaid kaks pakki Palette Deluxe värvitooni 204. Üks pakk et saada blondiks ja teine, et korrigeerida sealt, kust ennem puudu jäi. Olin väga rahul.
Pruun... oeh, sellega oli rohkem rabelemist, aga ka ilmselt selle tõttu, et teadmatusest valisin valed värvid, mis polnud mõeldud väga palju heledamaks tegema (kuigi pakendilt leiab, et isegi tumepruun saab valgeks). Ja mis ajast karamelliblond on keskmine pruun??? Seda värvi proovides jõudsin tagasi algusesse (Londa värv).
Ja nüüd... punane. Kolm kuud olen olnud punane ning otsustasin saada blondiks, taas. Ma olen siiani kasutanud hmm... 4 värvieemaldajat (garnier e0), väljapestav värv, mingisugune garnier jää- või hõbeblond... ja ma olen endiselt oranz!! Vähemalt olin enne tänast...
Ma ei julge peeglisse vaadata. Hetkel pesin juustest välja Londa beežblondi (toon 38)
Võtan julguse kokku ja vaatan, mis värv on. Annan teada;)

Friday, July 29, 2011

Oh, seda armukadedust

Jah, ma nõustun inimestega, kes väidavad, et armukadedad inimesed on jubedad ja... me tõesti käitume armukadedatena nii nagu me muidu ei käituks. Kuid lubage mul end kaitsta (vähemalt nii kaitsesin ennast varem): armukadedus on haigus! See on meis kõigis, kuid lööb välja vaid teatud olukorras ja mitte kõigil.
Tegelikult aga... Armukadedus.. ma arvan siiski, et seda ei saa haiguseks nimetada. See on samapalju haigus, kui... (mõelge ise mõni näide, minu aju ei tööta sellisel kellaajal sellise kuumusega enam.. haha)
Võib-ola kehv näide, aga ma seletan. Asi on kinni mõtlemises! Ma olen alati armukade olnud ja kartnud, et mu kallim petab mind. Kui aus olla, siis ma väga ei usu, et ta seda kunagi tegi, aga kes teab- me pole enam koos. Asi on usalduses ja omavahelises koostöös. Ma ei hakka siin oma suhete põhjal näiteid tooma (kuid kui soovi on, andke teada, eks ma siis kirjutan). Ütlen vaid, et olen teel armukadedusest vabaks saama, selle üle täielikku kontrolli saavutama. Hetkel on mul suhe noormehega, keda nägin viimati pea NELI kuud tagasi. Oleme hiljem vaid telefoniteel suhelnud, tavaliselt on selleks üks SMS päevas. Ei saa kahjuks rohkemat lubada.
Niisiis. Armukadedus on kinni mõtlemises. Kui mu pähe lööb mõte: "näe, ta ei vastanud, järelikult on ta koos teisega", ja kui ma kuulan seda mõtet, siis ilmselt usun ka ja kui ma juba usun, siis kahtlemata olen armukade.
Ma ei hakka siin pikemalt seletama, aga soovitan kõigile, kellel suhtes probleem lugeda raamatut "Kuidas muuta suhted paremaks" (ingl.k "ACT with love" by Russ Harris, MD), sest kui see suudab hoida tagasi minu armukadedust, siis suudab see lahendada ka Sinu suhtemured ;)
Igakord, kui mul mõni murepilv silme ette kerkib, poen raamatu taha ja uskuge või mitte- ma rahunen hetkega!
Esialgu on mul sellest raamatust rohkem kasu iseendale, kuna noormees elab nii kaugel, et muid probleeme hetkel pole kui ainult vahemaa.
Kuid ma usun siiski parimat!
Edu!

Esimene puu...

Oeh. Pean suure ohkega tunnistama, et kuna avastasin end esimest korda blogi loomas, siis see polnud mulle kerge.
Nimi Greenlove on mind kummitanud juba pikemat aega. Ehk peaks Mõis asemel omale Greenlove nimeks valima. Haha. See kõigest mõte, mis hetkel pähe kargas.
Kell on päris palju, juba on uus päev kätte jõudnud.
Need sõnad olgu esimesed lehed minu esimesel puul.
Mina olgu Greenlove ja minu blogi on minu mets.
Miks just mets ja mitte jõgi või järv, taevas, mõis...?
Tulin sellele mõttele tänu oma vanale vihikule, mis küll enam ei meenuta vihikut, kuid sisaldab minu üleskirjutusi. Minu mõtteid tollest ajast, kui veel kirjutamisega aktiivselt tegelesin. Täiskasvanu elu enam ei lase mõttel lennata nii, nagu varem, ka aega ei ole just väga, et saaks istuda rahulikult ja oma mõtted kirja panna. Ja ega ma väga ei tahakski oma nüüdisaegseid mõtteid kirja panna. Et end mitte valesti väljendada, peaksin mainima, et olen üks neist inimestest, keda kimbutab armukadedus, kuid sellest pikemalt juba teise puu lehtedelt. Teemasse tagasi liikudes pean mainima, et selle vihiku kaanel on kirjas Forest ja ma ilmselt hakkasin sellesse kirjutama oma mõtteid umbes 5 aastat tagasi. Ehtne puberteedi aeg, kuid vähemalt oli millestki kirjutada. Olen vihikukaanele kritseldanud "Greetings from Greenlove"- sealt siis The Forest of Greenlove...
Esimene puu juhib teiseni:
Peagi kirjutan oma armukadedusest (haha) ja ka sellest, mis peitub vihiku kaante vahel...
Seniks, edu!