Tuesday, November 26, 2013

2 nädalat 1,5l vett.

Olen nüüdseks 2 nädalat iga päev vähemalt 1,5 l vett joonud. Mitte küll tingimata mineraalvett, kuna see tuleb poest osta ja see pole ka just kõige kergemini allaminev. Hommikul on hea, õhtul tuleb juba lausa sundida alla.
Tulemustest siis..
Võin öelda, et vererõhuga mul enam niipalju muret pole (mul on madal vererõhk), küll aga pole see vesi mu nahale justkui üldse mõjunud.
Uuest aastast plaanin koguseid suurendada.

PS! Päevasesse veekogusesse arvestan ainult, mitu pudelit otseselt joodud on, mitte teisi tarbitavaid vedelikke, sh ka vett, mis joon klaasist vms.

Tuesday, November 5, 2013

Yvonnioni käsitöö- ja ilunurgake

Olen viimasel ajal hakanud päris palju kudumisega tegelema, tahaks muidugi ka õmmelda ning ka paar heegeldustööd ootavad lõpetamist. Õmblemine aga ilmselt ainult sooviks jääbki, kuigi mul on mingisugune õmblemise masin, kuid sellega ei saa tavalist õmblust teha, vaid ainult ääristamist (overlock), seega jah.. ja kuna overlocki jaoks on vaja väga palju niite, ja ma ei raatsi osta 4eu 1 rull (masinale läheb 4 rulli) eriti kui enivei on aja nii musta kui valget, siis jah... 8 rulli niiti + veel alumine niit.. kallis lõbu, pigem las seisab veel. Võib-olla ehk kui ostaks iga kuu ühe rulli..?

Igaljuhul, lõpetasin just eile Madise mütsiga. Neljas kord ja lõpuks tuli sobiv. Olgu see siis mainitud, et see on teine müts, mitte teinud olen, esimene kord tegin endale, kuid see ei sobinud kuskile, ei läinud pähegi.

Täna alustan endale mütsi tegemist ja järjekorras on veel ämm, kes oma mütsi ootab, aga selle jaoks pean veel poodides tuhlama, ilmelt ostan talle lõnga Prismast, kuna Madisele ma sealt ostsin. See oli nii vahva lõng, et oleksin veel tahtnud osta, aga ega see lõng pole ka just odav lugu.. kuigi ma tean küll kohti, kust saaksin ka odavat ja ka kohti, kust saaksin kallist, kuid see-eest kvaliteetset lõnga. Olen sattunud väga õhinasse oma kudumisega. Lausa veider.

Nüüd alustan siis oma mütsiga.

Aaga.. ilunurgake räägib seda, et ma lugesin ühte artiklit, kus naine jõi kuu aega iga päev 3l vett. See lugu koputas minu südametunnistusele, sest minu arst ütles mulle juba kevadel, et peaksin jooma vähemalt 1,8l vett päevas. Suutsin isegi kuu aega vastu pidada, aga seda ka ainult seetõttu, et töö juures oli lihtsalt nii palav, et ma ei saanud ilma olla. See selleks. Nüüd tuletab seda veevajadust mulle meelde minu enda nahk, mis vaikselt väga kuivaks muutunud on. Samas usun ka, et kui ma jooksin rohkem vett, siis ma ei näriks oma huli ehk enam niipalju.
Eks ma siis teen proovi ja vaatan, kaua vastu pean. Ma siiski katsun esialgu juua iga päev 1,5l mineraalvett päevas.

Olge tublid ja edu mulle!

Friday, November 1, 2013

:) you da best!

Pean ütlema, et kõige rohkem ehmatavad inimest ikkagi tema parimad sõbrannad.
Nimelt olin ma täna koolis, kui tuli mulle sõnum teatega, et mulle on mingi pakk tulnud. Esialgu ei saanud arugi, kas Osta.ee-st? Mulle ei meenunud, et oleksin sealt midagi ostnud, samuti pole olnud kellegagi mingit kokkulepet, et peaks pakki ootama. Terve ülejäänud koolipäeva mõtlesin, mis ja kellelt see võiks olla. Äkki on üldsegi valele inimesele saadetud kogemata, aga noo.. sinna on ju telefoni numbrit vaja... võib-olla pandi see valesti. Võib-olla saatis mu õde selle arvutimängu ära, mis olin tahtnud, aga tema eitas seda.
Mind huvitab, kas mu õde teadis midagi sellest?
Teeb ta nalja?

Lõpuks siis sai koolipäev läbi ja põnevusega läks pakiautomaai juurde. Kujutasin juba ette, mi ma edasi teen, kas saadan paki tagasi või äkki ikkagi vaataks, mis seal sees on?
Kui kapp avanes, paistis sealt välja pisikene pakikene.
Olin väga üllatunud, kui nägin, et seal on ikkagi minu nimi peal ja kellelt veel!
Kadilt!!
Sattusin õhinasse ega kavatsenud enne kuskile liikuda kuni saan teada, mida see pakk sisaldab.
Koorisin õrnalt paki lahti (ilmselt pole vist mõtet mainidagi, et paber, mille sisse pakike mähitud oli, oli roheline) ja sain kätte ilusa lihtsa välimusega pakendi. Hetkeks tabas mind blondiinsus ning ma mõtlesin, et kas päriselt see ongi, tähele panemata, et terve see aeg oli seal miski loksunud sees. Kui see möödus, avasin pakikese, mille seest tuli välja shokolaad ja armas kaardike, kus ta ütleb, et mind igatseb. Ja veel miski- ilmselt võtmehoidja- südamekujuline, lahtikäiv, kuhu ühele poole saab panna pildi ja teisel pool on peegel.

Et sa teaks...
Mina igatsen sind ka!
Mulle meeldis see kingitus väga!
Viimasel ajal on kõik südamed, tähed ja lipsud just minu teema, seega.. võib-olla sa lihtsalt tead mind nii hästi.
ARMASTAN SIND!!!!
Igatsen.
Oled kallis.
Ja see oli väga vinge üllatus.. :) nii vinge, et ma esimest korda siin blogis kasutan smaili. :)





:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 

Thursday, October 31, 2013

Need a little boost?

Kui sa tahad mingit muutust, kuid kardad..
Kui sul on puudu vaid üks väike tõuge, et teha õige otsus..

Siis mind aitas see:
Lana Del Rey- Gramma
(fan made vid)













Hopefully it'll help you too!

Kallile Kaisale, kes otsustas minu elust lahkuda.

Eile õhtul nutsin mitu kõva tundi järjest. Mõtetest käis läbi isegi veenide läbi lõikamine, aga mitte tema pärast vaid selleks, et nutmise tagajärjel tekkinud peavalu leevendada ja et magama jääda.
Ma ei tunne, et peaksin teda leinama. Minuga on kõik korras. Millegi pärast on minuga juba kord nii, et ma ei leina ühtegi katkenud suhet liiga palju. Võib-olla on minu lapsepõlv seda mulle õpetanud- mitte ühtegi inimest ei saa liiga ligi lasta.
Ma ei leinanud oma esimest armastust ka rohkem kui nädala. Olen inimene, kes ennast väga kiiresti jalule ajab, kui miskit sellist mind maha tõmbab. Ma saan hakkama.. Seda enam, et kogu see "lahkuminek" on toimunud juba terve aasta.
Mul ei olegi enam niivõrd valus. Võib olla just selle pärast, et tema andis lihtsalt alla.
Tekib küsimus, et miks mina siis niiväga küll pingutasin?
Mina uskusin, et me olemegi parimad sõbrannad. Ma armastan teda siiani, kuid valus on mõelda, et ma olin talle vaid see inimene, kellele helistada siis kui tööle asendajat oli tarvis või siis kui töö juures sukad katki läksid, et ma siis talle uued viiks.
Ta ütles, et oleme lahku kasvanud ja sinna pole midagi teha... ta ei suuda enam ja annab alla...

ANNA!!

Ma ei leina. Olen lihtsalt kurb ja minus on niipalju küsimusi.. Kas ma nii palju talle tähendasingi? Kas ta teebki nii? Mis mina valesti tegin? Miks see kõik nii juhtus ja kes kellest välja kasvas?

Kes kellest välja kasvas??

Tegelikult oli algne plaan siia kirjutada sellest, kuidas ma temaga tutvusin ja mismoodi kõik oli.

Kaisa oli esimene sõber mul siin, Tallinnas. Kui olin Shimo's käinud töövestlusel ning läksin juba proovipäevale, oli sinna teel veel palju inimesi, üks esimesi, kes mind uudistama tuli, oligi Kaisa.
Kaisaga..
Talle meeldis, et olin lühem kui tema ja ta ütles oma õele, kelle otsus määras minu koha selles baaris: "Palun võta ta tööle, ta on minust lühem!" ja ta kallistas mind.
See kõik oli minu jaoks võõras, kuid meeldiv. Tema meeldis mulle ka. Juba järgmisel päeval saime koos töötada ja meist said sõbrannad. Olime alati koos, kõiges. Me olime lahutamatud. Me kaitsesime teineteist valede meeste eest, et teine haiget ei saaks.
Vahepeal tundsin lausa, et tahan temaga abielluda..
Ta nimetas mind oma kaljuks.. Ta ütles, et olen tema kalju. Ta ütles seda ühele noormehele, kellega tal midagi oli. Mul oli hea meel talle toeks olla, kui tal raske oli. Lõpuks ta hakkas närbuma. Aina raskem oli teda jalul hoida, kuid siis... ühel hetkel ta säras. Säras nagu ei kunagi varem, aga ma ei näinud seda, sest tal polnud enam kunagi aega minuga kohtuda. Tööd olevat nii palju, nagu ta väitis.. ja kõik vabad päevad oli ta palavikus ja haige..




Tänaseks aitab küll halamisest. Elu läheb edasi, parimate sõbrannadega või mitte, aga läheb edasi.







Wednesday, October 30, 2013

et keegi valesti aru ei saaks: MA ARMASTAN OMA MEEST, TA ON ÜLIM OLEVUS, PARIM, MIS(kes) MU TEELE SATTUS


Kuidas olla hea naine ja kõigest muust mis mind vaevab..

MA ei tea, kas praegu on parim aeg kirjutamiseks, aga ma olen nii vihane ja löödud. Tahan, et see minust välja saaks..


Ma olen alati tahtnud olla hea naine. Kui mitte lausa öelda, et parim. Tahan olla unistuste naine oma mehele.
Aga kuidas olla unistuste naine?
Mu mees saatis tööpäeva lõppedes sõnumi, et teeb 3 õllet. Okei. Mul pole selle vasu midagi, kui ta vahest harva oma töökaalaste ja vennaga õlut joob. Joogu.
Aga ma ju ootasin teda just täna nii väga koju. Aga ma ei saa ju talle ka järsku öelda, et tead, ei ole okei. Ma ootan sind väga koju, kuigi muud ma ju ei teegi kui ainult ootan teda koju, sest ma ju EI TEE MIDAGI PEALE KOOLIS KÄIMISE!!! JA MA EI TEINUD JU TÄNA JUST TALLE MÕELDES SÜÜA!!! Ma olen nii naeruväärne. Hale.
Aga kuidas siis olla parim naine?
Saates talle sõnumi, et ta koju tuleks, oleks enese lolliks tegemine. Ma tean ju, et ta ei tule, meil on vaikimisi kokkulepe, et me üldiselt ei keela teisel teha, mis ta teeb ja ei kamanda teist koju.
Nõudes palju muutun ehk naiseks, kes nõuab liiga palju ja seab liiga palju sihte ning mees lõpuks lihtsalt kukub kokku suurest pingest.. jutt siis sellest, et mu mees on viimasel ajal väga suure pinge all ja ma tunnen, et selles olen mina süüdi.
Me tahame last, me tahame maja... selleks kõigeks on raha vaja, aga kust seda saada?
Madis ei kavatse juba teist korda järjest puhkust võtta, kuna "meil on ju raha vaja".
Oleme mõelnud Inglismaale minna elama... aga ei saa ju, sest MÕNI KÄIB JU ALLES (IKKA VEEL) KOOLIS!!!!

Ma näen, kuidas ta ei jaksa.. ja ma ei tea, mis teha. Ma olen isegi mõelnud, et äkki peaksin ikkagi tööle tagasi minema ja kui jõuan, käima koolis... aga seda ta mulle ei lubaks.


Samas teisalt- naine kes ei nõua mehelt midagi, ei paku ka pinget ja nii võib mees end käest lasta ega üldsegi mite kuskile jõuda või siis alla käia, kui naine ei aita mehel suunda leida...


Nõustute? Või on see jabur?

Mäletan, kuidas üks mu kunagine tuttav mu eksmehele ütles minu kohta "kui sa tahad tallaaust, siis selleks on ta sobiv".

Ma ei ütleks, et ma olen tallaalune.. oleme võrdsed, aga... ma lihtsalt tahaks, et ma teaks, millal ma nõuan liiga palju ja millal liiga vähe. Tunnen tihti, et nõuan valesid asju valel ajal.



Mul on kaks sõbrannat, kes on mulle suureks eeskujuks..aga kui ma teaks kuidas nad seda kõike teevad..
Üks on kullakallis (isegi kallim veel tegelikult) K.S.
Teine on Tallinnas üks neiu, kelle elu paranemisele sain mina veidigi kaasa aidata.
Kuigi ta nimetab mind oma väikseks õeks, tunnen ma ennast nii tähtsusetuna.

K, on nii sihikindel ja ta oskab asju ajada. Kui miski pole õige, siis ta kaebab, kuigi tema vastu ollakse väga ebaõiglased. Sa tead, mida sa tahad ja tead, kuidas seda saavutada. Mina usun nii.
Teine K (Tallinnas) on just samamoodi end s*tast välja kaevanud ja võidelnud. Kui te teda teaks, te ei usuks, kui ma ütleks, et elasin temaga koos Tõrvas enne kui ta siia kolis.
Ta on nii tark ja teab alati, mis õige. Kuidas?

Kuidas teha õigeid valikuid??

Ja mis mind tegelikult üldse välja vihastas, et ma siia kirjutama pidin?

Uskuge või mitte, aga tema nimeks siin saab kolmas K. Samuti Tallinnast. Ainus inimene, kellega ma peale Madise siin linnas tõelise klapi olen leidnud.. noh, seda kuni Madise leidmiseni. Me ei suhtle enam peaaegu üldse.. Ma aimasin seda, kui lasime teineteisele sõbrapäevaks kingituseks südamepoolte ripatsid teha, millele on meie nimed graveeritud. Armas, eks. Ma kartsin juba siis. (Ja pisut kardan ka praegu Madisega.. sõrmus...)
Kartsin juba siis, et meie sõprus ei pruugi enam nii jätkuda.. ja nii ongi.
Kui talle väidan, et on probleem- ta eitab. Kõik on korras, aga ometigi eirab ta minu pidevaid tagasihoidlikke katseid teineteist taas leida. Ma saan haiget iga kord. IGA FAKING KORD!!! Valus on.
Ma olen mõelnud, et ma peaks talle ütlema, et ma ei tahagi temaga enam üldse suhelda, kuna see teeb liiga palju haiget. Pigem olen ilma...aga ta on ainus, kes mul siin peale mu kihlatu veel on. Ma ei leia sõpru kergesti. Mul on raske. Peab käima klõks, et ma teaks, et see on see inimene, kellega ma tahaksin rohkem aega koos veeta. Just nii nagu oli K.S.-i puhul, just nagu oli Madise puhul. Ma olen nii hale.
See on laastanud mind korralikult. Ja kui aus olla, siis ma süüdistan Madise eksi teise K röövimises minult!
Ütlesingi välja. Nii on. Ma süüdistan teda.
Sest nad ei olnud varem sõbrannad. Ta tegi K-le haiget, aga keegi ei teinud väljagi.. mina hoolin. Ta pole ikka veel Madisest üle. Ta oli K-ga koos ainult selleks, et siis saab ta käia Shimo's, kus ilmselgelt Madis käib. Ta isegi küsis, et äkki saab ta sinna tööle, aga jumal tänatud, et Madis omanikuga sõber on ja too Madiselt küsis, mis ta arvab sellest....


Toooo much!!! This is tooo much!

Aga kui ma juba hakkasin rääkima, asjadest, mis mind vaevavad, siis olgu öeldud, et... MA OLEN HUVITATUD POLIITIKAST JA MA OLEN ÜLIMALT PETTUNUD VALIMISTULEMUSTEST JA VIHANE! TÄIESTI ABSURD KUI MADALALE KESKERAKOND LANGEDA VÕIB!!!!

Ja mul ei ole ka sellest kellegagi rääkida.

Tunnen, kuidas ma ei saa hingata.. kui raske on olla. Taaskord ei saavutanud me midagi. Ma tahan võidelda! See pole aus, kuidas keskerakond hääli välja pettis! See on masendav. Masendav!
Ma ei taha õue minna, sest ma tunnen kuidas korruptsioon haiseb..  see lämmatab.

Mul tulek okse peale, ui mõtlen selle kõige peale, mis savisaar korraldas... nagu laul?? Päriselt?? edgar saviaar laulab???? I Wanna Puke!!!

Ja ülemiste vanake?? How lame is that???!!!!





Aga praeguseks aitab küll.. Nii vihane ei saa ka olla...

Thursday, August 29, 2013

Kord kahe kuu jooksul on ka normaalne kirjutada ju

Olen hakanud kirjutama Retseptipäevikut. Viimasel ajal lausa iga päev katsetan uusi asju. Seda muidugi seetõttu, et ma ei käi tööl hetkel.
Olen muide nüüdseks selle noormehega 9 KUUD koos olnud, kõlab nagu aasta. Põhimõtteliselt oleme ka sama kaua koos elanud, kuigi ametlikult kolisime kokku alles märtsis. Oleme õnnelikud, aeg lendab kiiresti.

Ma ei oskagi midagi hetkel rohkem pajatada...

Friday, June 28, 2013

Minu lemmik ilutoode läbi aegade!

Pikalt pole siin midagi rääkida. Asi, mis teeb oma tööd vaga hästi ja mida ma tahaksin veel, kuid pole hetkel enam  kuskil silma hakanud.

Gliss Kur Oil Nutritive Haarspitzenfluid



Peaksin ilmselt peale Oil Nutritive'i ka teisi proovima


Soovitan.


Üks hea toode on ka äsja letile ilmunud (vähemalt mina pole seda varem märganud) Neutrogena vahutav koorimisgeel. Super! Esimest korda ei pea ma peale näo pesu kohe kreemi järele haarama. Olgu siis mainitud, et mul on kuivem nahk.. no ikka päri kuiv.  Lemmik number 2 siis: 


Soovitan!

Monday, May 27, 2013

Pisut siis nüüd neist katsetustest..

 Juuksed olen enam-vähem korda saanud.

homemade.ru Juuksemask kahjustatud ja värvitud juusele takja ja nõgesemahlaga 

mõnus, kreemjas koostis tõesti, kuid peale väljaloputamist tunnen siiski, et juustele pole see jutkui mõjunudki. On tunda kuivi ja karedaid juukseid. Osa on pehmed ja siledad. 
Ja milleks see lusikas seal on??

Dove Therapy Nourishing Oil Care SOS mask

Olen kasutanud vaid korra või kaks, tahtsin teisi rohkem teada. Meeldivalt kollakat tooni ja mõnusa tekstuuriga. Siiamaani olen väga rahul (ausaltöeldes ma uskusin, et ei pea väga pettuma, kuna toode on ajakirja "Anne ja Stiil" ilulemmikuks valitud aastal 2012). 

Dove Intense Repair Overnight Cream

Olen ikka päris mitmeid kordi kasutanud, kuid väga selle toimest aru ei ole saanud...

Ortomed Urea niisutav kreem

Selle kreemi kasutamisest loobusin juba õigepea. Kindlasti kasutan seda veel, kuid otseselt minu lemmik see ei ole- pisut liga õline tekstuur, käed tuleb peale kreemitamist pesta. 


Hetkel kõik, asun juukseid lõikama, kõike head mulle ja teilegi!!

Tuesday, May 7, 2013

Katsetuste lainel

Niisiis, nagu minu eelmistest postitustest võib välja lugeda (ridade vahelt muidugi) olen mures oma juuste tervise pärast. Hetkel on mu juuksed üpris lühikesed, kui vahepeal olid veelgi lühemad, mistõttu ei saa olla mõjutusi varasematest blondeerimistest, kuna kogu see osa on nüüdseks juba ammu oma tee prügikasti leidnud.
Igaljuhul on nad millegipärast kuivaks muutunud. Tegelikult tean väga hästi, miks. Tänu neile endile, kuna nad nii jonnakad on ja hommikuti peale ärkamist sõna ei kuula ega soenguviimistlusvahenditele ei allu, mistõttu ma neid siis pesema ja föönitama olen sunnitud. Lisaks sellele, et igapäevane pesemine neist igasuguse elujõu välja uhub, on nad ka juba oma loomult väga kuivad. Niisiis olen katsetuste lainel. Hullemaks ikka minna ei saa.

Esimeseks katsealuseks sattus Gliss Kur-i Instant Therapy Treatment Total Repair 1-minuti kiirabi juustele (kuldset tooni tuub), mis lubab juuksed minutiga terveks ravida. Lihtsalt kanna peale ja loputa välja.
Ostsin poest uue samasuguse tuubi, kuna eelmise peal olnud tekst oli maha kulunud.
Inglisekeelne juhis ütleb, et tuleb minutiks pähe jätta ja siis korralikult välja loputada. Eestikeelne aga ütleb, et tuleb ca 3 minutit peas hoida.
No mina hoidsin vast ikka oma pool tundi küll kuigi mulle jäi seaseks asjaolu, kas ma peaksin selle määrima kuivadele või niisketele juustele. Panin kuivadele. Esialgu tundsin ikka kuiva pahmakat peas, kuid peale välja loputamist oli juba pisut parem, juuksed olidki pehmemad. Siiski ootasin paremaid tulemusi.

Järjekorras katsetamisel on veel:
Gliss Kur Instant Therapy Treatment Total Repair (kuldset tooni tuub, niisketele juustele)
Gliss Kur Instant Hairtherapy Ultimate Repair (must tuub)
homemade.ru - pildil pole päris sama, aga taoline,
kaasas spaatel/lusikas
Gliss Kur Instant Hairtherapy Color Protect (punane tuub)
homemade.ru Juuksemask kahjustatud ja värvitud juusele takja ja nõgesemahlaga 
Dove Therapy Nourishing Oil Care SOS mask
Dove Intense Repair Overnight Cream
Ortomed Urea niisutav kreem








Monday, May 6, 2013

Juuksehoolduse põhitõed


Hoolitsetud ja säravaid juukseid ei ole tänapäeva hooldusvahendite abil raske saavutada. Tooteid on suures valikus ja kõikvõimalike probleemide vastu. Kõige keerulisem on selles valikus orienteerumine ja just enda juustele sobivate hooldusvahendite leidmine.
juuste hooldus

Õige šampooni ja palsami valik

Reegel ütleb, et šampooni peab valima juuksetüübi ja palsamit juuste hetkeolukorra järgi. Šampoonid jagunevad põhiliselt kahte gruppi:
1. normaalsele-kuni-kuivale juuksetüübile
2. normaalsele-kuni-rasusele juuksetüübile
Oma juuksetüübi määramiseks võib kodus läbi viia lihtsa katse, pihustades juustele spray-pudelist tavalist vett. Kui vesi imendub hetkega, tuleb valida kuivemale juuksetüübile mõeldud niisutav šampoon. Kui aga kui vesi jääb juuste pinnale, on õige valik rasusemale juuksele mõeldud puhastav ja värskendav šampoon.
Aeg-ajalt tuleb šampooni ja palsamit vahetada, sest aja möödudes võib samade toodete toime väheneda.

Šampooni ja palsami kasutamine

Enne pea pesemist on soovitav juuksed läbi kammida, et eemaldada viimistlustoodete jääke, osa mustust ja pusasid.
Enne šampooni kasutamist tuleb juuksed ja eriti peanahk voolava vee all korralikult märjaks teha. Vesi võiks siis olla piisavalt soe, et šampooni toimeained saaksid paremini nahka imenduda.
Kõige nahasõbralikumad ja nn viimase põlvkonna šampoonid vahutavad väga vähe või üldse mitte.
Tänapäeva šampoonid on piisavalt efektiivsed, et 1 kroonise mündi suurune hulk toodet oma töö ära teeks. Šampoon valatakse peopessa ja hõõrutakse käte vahel laiali. Seejärel masseeritakse õrnalt läbi terve peanahk.
Väga paljude peanaha probleemide põhjus peitub liiga suure koguse šampooni kasutamises ja väheses loputamises.
Loputamiseks kasutatav vesi peab olema leige. Kuivade juuste puhul võib loputamisvette lisada mõned tilgad sidrunimahla või söögisoodat, et vett pehmendada. Kuldne reegel on, et juukseid tuleb loputada kolm korda kauem, kui pesta. Kui tundub, et on juba piisavalt loputatud ja vesi ei ole ka enam vahune, võiks veel pool minutit juukseid voolava vee all hoida.
Kaks korda pestakse juukseid vaid sel juhul, kui eelnevalt on kasutatud väga palju viimistlustooteid või juuksed on lihtsalt väga mustad.
Juukseid peab alati pesema puhta veega. Vannis käimine ja samas vees juuste pesemine ei ole soovitav.
Peale juuste pesemist tuleb alati kasutada palsamit.Tervete juuste korral võib mahapestava palsami asendada pihustatava ja juustesse jäetava hooldustootega.
Mahapestavat palsamit kasutatakse rätikkuivadesse juustesse. Palsam hõõrutakse peopesade vahel laiali ja pannakse ühtlaselt juustele, neid sõrmedega õrnalt läbi kammides. Palsamit peanahale ei panda! Kindlasti tuleb läbi lugeda kasutusjuhend või kuulata juuksuri soovitusi, sest palsamite juustes hoidmise aeg sõltub toote intensiivsusest.

Juuste pesemissagedus

Juukseid võib pesta iga päev, kui on valitud õrnatoimelised, spetsiaalselt igapäevaseks pesuks mõeldud tooted ja juuksed on terved.
Kindlasti ei tohiks iga päev pesta keemilisest töötlemisest rikutud ja hapraid juukseid. Ka väga aeglaselt kuivavaid juukseid ei ole soovitav iga päev pesta.
Kuivade juuste puhul võib liigsagedasest pesust tekkida kõõm.
Sügavpuhastava šampooniga võiks korra kuus pesta need, kes kasutavad palju viimistlustooteid (geelid, vahad, lakid jt) või kellel on rasune peanahk.

Juuste kuivatamine

Juukseid ei tohi rätikuga mingit moodi hõõruda, sest märjad juuksed on kõige hapramad ja võivad kergesti murduda.
Peale palsami väljaloputamist tuleb juustest liigne vesi kätega õrnalt välja väänata ning seejärel juuksed 10-15 minutiks rätikusse turbaniks keerata.
Niiskete juuste kammimiseks on parim harvade piidega puust kamm. Kõigepealt tuleb õrnalt lahti kammida juukseotsad ja siis juuksed kogu pikkuses.
Juuste kõige suurem vaenlane on kuumus. Kui kasutad sirgendavaid tange, teed föönisoenguid või kuumi rulle, tuleb eelnevalt juustele kanda kuumakaitse toodet. Vali endale sobiv soenguvaht või föönitamisvedelik, mis on lisaks viimistlustootele ka kuumakaitsevahend.
Juuste kuivatamiseks kasuta fööni külma õhu reziimi ja soengu tegemiseks kuuma õhu reziimi. Ära jäta fööni ühele kohale seisma, vaid liigu edasi ühtlaselt ja piisavalt kaugelt. Hea ja aegasäästev föön on vähemalt 1500 W võimsusega.

Talvise juuksehoolduse nõuanded

Viis miinuskraadi on viimane piir, mil võib palja peaga juukseid kahjustamata käia.
Müts on asendamatu juuste kaitsja pakase eest. Vali õhku läbilaskev müts, mis säilitab juuste kohevuse ja ei suru hommikul tehtud soengut peadligi. Kaitsma peab juukseid kogu pikkuses.
Kindlasti ei tohi õue minna niiskete juustega, sest nii nagu jäätub vesi, jäätuvad ka juuksed. Hoiduda tuleks veel liiga niisutavatest juustesse jäetavatest palsamitest ja wet look viimistlusvahenditest. Suvel on need tooted asendamatud, kuid talvel tuleks valida toitvamad ja kaitsvamad palsamid.
Talvisel ajal on soovitav valida tugevama toimega intensiivpalsamid, kord nädalas kasutatavad ravimaskid ja ka viimistlustooted. Kindlasti peaks hooldustoodete komplekti kuuluma juustesse jäetav proteiinirikas spray, mis vähendab juuste elektrilisust ja mida võib kasutada iga päev.
Hommikul tehtud soengu võib kinnitada tugevama lakiga, et müts või kapuuts tulemust ei rikuks. Kui tööle jõudes soeng siiski oma endist kuju ei hoia, võib käed niiskeks teha, juukseid veidi sasida ja lakiga kinnitada.

Üldised nipid

Vali endale selline soeng, mis sobib sinu näokuju ja juuksestruktuuriga ja mille korda sättimiseks läheb kuni 10 minutit.
Solaariumis käijatel ja soojale maale sõitjatel on soovitav kasutada spetsiaalseid UV-kaitsega niisutusvedelikke.
Kui sauna temperatuur on 70-75 kraadi, mõjub see peanahale puhastavalt. Üle 80 kraadise temperatuuri eest tuleb juukseid kaitsta rätikuga. Kui kasutad ravimaske, on nende mõju saunas veelgi efektiivsem.
Ujulas on kõige soovitavam kasutada ujumismütsi. Kui mütsi ei kasutata, tuleb juuksed kindlasti enne basseini minemist märjaks teha. Nii imevad juuksed endasse vähem klooritud vett. Basseinist tulles tuleb koheselt juukseid pesta ja palsamiga kaitsta.
Väldi metallist ja plastikust harjasid, kamme.
Hoidu alkoholi sisaldavatest viimistlusvahenditest
Kui juuksed on elutud ja küüned haprad, on soovitav läbi teha naha, küünte ja juuste elustamiseks mõeldud spetsiaalne vitamiinikuur.
Viimane ja kõige olulisem soovitus on hoolikalt jälgida oma juuksurit, kuidas ta su juukseid peseb, kuivatab ja soengusse sätib. Räägi temaga ja uuri, mida ta su juustele soovitab!

Kuivad juuksed



  •  Klient

    Tere!
    Mul on selline mure, et mul on kuivad ja lokkis juuksed. Juuksur on öelnud, et lokkis juuksed ongi kuivemad, kuid mul on nad eriti kuivad. Kasutan küll mingit seerumit, kuid mulle tundub, et see ei mõju. Samas sooviksid mingeid häid seerumeid, sest kui öösel lokid sassi magan, siis seerum aitab nad jälle ilusaks muuta. 
    Ma olen palju lugenud oliiviõlimaskidest, olen ka teinud, kuid mul kukub palju juukseid välja sellega. Ehk oskate anda nõu, kuidas kuivade juustega ümber käia ja mis aitaks neid niisutada? 
    Veel sooviksin, et juukse struktuur oleks tugevam ja juuksed oleksid paksemad. Kas see oleks võimalik ja mida selleks teha? (Nooremana olid mul väga ilusad sirged juuksed, kuid mingi aja pärast muutusid kahuseks ja kuivaks. Nüüd pärast pesu vormin lokid sisse ja jäävad ilusti lokki. Juuksur ütles, et see võib tulla hormoonidest.)
    Lugesin kusagilt, et kõrvenõgesetee pidi juustele hea olema, pidi kasvu parandama ja väljalangemise vastu hea olema. Kas seda võib ka kuivade juuste puhu teha?
    Ma pean ka tihti pead pesema, kui ei pese, siis hakkab peanahk sügelema ja juuksed muutuvad ebameeldivaks. Olen kuulnud, et kuivi juukseid ei tohiks tihti pesta. Tiheda pesemise tõttu on mul ka kõõm tekkinud.
    Ma ei tea, mida teha, et nad elujõulised ja säravad välja näeksid. Äkki oskate häid nippe ja head nõu anda, mida kuivade juustega teha. Ootan huviga Teie nõuandid.
  • Trihholoog
    Lokkis juuksed ongi tõepoolest kuivemad. Talvel aitab juuste kuivusele kaasa veel eluruumides olev kesküttest tingitud kuiv õhk.

    Juukse struktuuri ja paksuse saame me sündides kaasa oma vanematelt. Seda me muuta ei saa. Elu jooksul võib juukse struktuur muutuda. See on seotud meie eluviisiga, kasutatavate ravimitega, eaga, stressiga ja ka hormoonidega. Kui naudite elu, siis on Teie organism tugev ja kui organism on tugev, siis on ka juuksed tugevad. Juuste tervis algab peanahalt, kust juuksed kasvama hakkavad. Seega oma olulist rolli mängib ka välispidine juuksehooldus.

    Juukseid peaks pesema vastavalt vajadusele. Ideaalne oleks 2-3 korda nädalas. Šampooni masseerida väikene kogus peanahale, loputada pea ja siis korrata protseduuri. Šampooni eraldi juustele panema ei pea. Juuksed saavad puhtaks šampooni vahust ja šampooni väljaloputuse veest.

    Kindlasti on oluline kasutada peale pesu väljapestavat palsamit. Seda panna rätikukuivadele juustele. Kui juuksed on vett täis, siis palsam ei saa mõjuda, kuna see uhutakse veega välja. Kui juuksed on praegu väga kuivad, siis tehke juustele kord nädalas maski. Kui olukord on normaliseerunud, siis maski üle 1-2 korra kuus pole tarvis teha. Ja peale seda võib vajadusel kasutada ka seerumit. Vältida tuleks föönitamist kuuma õhuga. Kui seda on siiski vaja teha, kasutada kuumakaitset ja seadistada föön jahedama õhu peale. Sellisest hooldusest peaks piisama, et juuksed oleksid niisutatud, kaunid ja ka kergesti kammitavad.

    Kuivuse vastu organismis aitab ka see, kui juua piisavas koguses vett päevas. Talviti me seda eriti ei tee, kuid siiski peaksime.

    Lokkide üle võite aga ainult rõõmu tunda. Paljud sirgejuukselised kindlasti kadestavad Teid ja isegi siis, kui nad seda sõnades ei väljenda : )
    Moes oleme ikka meie ise! Sõltumata sellest, mida ilumaailm meile dikteerib. Kui meie juuksed igat moeröögatust välja ei kannata, siis nn ilu pärast oma juukseid rikkuda pole mõtet.

    Kõrvenõgesega on nii, et rahvameditsiinis kasutatakse temast tehtud keedist juuste väljalangemise korral.
    Selle valmistamise retsept. Valage 3 supilusikatäit purustatud nõgeselehti üle 1 liitri keeva veega ning laske vedelikul üks päev kinnikaetult seista. Järgmisel päeval keetke segu tasasel tulel 10 minutit. Laske vedelikul jahtuda ning seejärel kurnake. Nõgeselehekeedisega loputage juukseid pärast pesemist.

Tuesday, April 9, 2013

Lens Review 2

Niisiis. Täna ostsin taas kaks paari läätsi, kuid kirjutan ainult ühest, kuna teisest olen siin juba kirjutanud.

3.paar
Ciba Vision Dailies AquaComfort Plus
materjal  31% nelfilcon A
kumerus 8.7
diameeter 14.0
veesisaldus 69%

Pean ütlema, et pole just kõige meeldivam. Kohe kui silma panin tundsin, et ei sobi. Oletan, et asi on kumeruses.


Püüan leida väiksema kumerusega läätsed.

Sunday, April 7, 2013

Lens Review

Oma suure sõbranna eeskujul proovisin ka mina läätsed ära. Olen nö oma õige otsinguil.
Siiamaani olen proovinud kahte varianti (teen proovi ühepäevastega).
Postituse teen rohkem iseenda jaoks, et oleks hea ülevaade, aga siit saate ka teie jälgida.

1.paar
Marshal Intergroup SRL
materjal  Hema- Gma- Maa
kumerus 8.6
diameeter 14.0
veesisaldus 58%

Üsna ebamugavad, tundus nagu läheks kortsu vahepeal.



2.paar

materjal  Etafilcon A

Acuvue Moist
kumerus 8.5
diameeter 14.2
veesisaldus teadmata

Silmapanek üpris raske, aga muidu väga mugavad.


Monday, February 18, 2013

Minu esimene sokk

Mul on nii kahju, et ma ei saa sellest siia pilti lisada.
Tundsin, et ma pole oma tegemistest just eriti palju pajatanud, kuid viimasel ajal on mul taas tekkinud tahtmine seda teha.
Niisiis..

Võtsin oma oliivirohelise lõnga ja 5 varrast. Alustasin 48 silmuse loomisega ning jätkasin 32 rea 2/2 soonikuga. Kui ma varem pidasin seda soki kõige raskemaks osaks (tüütu tegevus on kududa kord ühtpidi, kord teistpidi ja nii tervelt 768 korda), siis nüüd ma arvan, et see on isegi kergelt lõbus.
Kui soonik valmis sai, kudusin 5 rida parempidiselt, misjärel alustasin kannaosa tegemist. Ma usun, et ma tegin selle valesti, kuid ma vähemalt tegin selle ära.
Kooli ajal ma nii kaugele ei jõudnud. Tollal võttis mul ainuüksi sooniku kudumine terve veerandijagu aega. See oli minujaoks ikka kohutavalt tüütu tegevus.

Oletame nüüd, et kannaosa sai tehtud. Jätkan 40 rea parempidistega.
....ja nüüd ootab ees lõpetamine...
Ristin selle kõige õudsemaks osaks.. Mulle nimelt ei meeldi kitsad kohad ja kui ma pean olema seal viie varda vahel, mis iga reaga aina lähemale tulevad, on see päris ebameldiv tunne.
Aga valmis ta saigi!
Nüüd teen teist.
Olen enda üle väga uhke, et selle lõpuks tehtu sain.

XO, Yv.

Sunday, February 10, 2013

Happy little girl

Ühel peol kohtasin ühte noormeest. Mul polnud temaga mingeid tõsiseid plaane.. kuni järgmise õhtuni. Ta hoidis mind. Ta kallistas mind. Ta suudles mind.
Ta pühendas mulle oma oleviku ning andis loa tulevikku.
Nüüd ta kallistab mind. Ta hoiab mind.
Me sattusime kokku siis, kui meil mõlemil oli raske. Nüüd saame koos raskustest üle. Ta on mulle meeletult kallis. Ma ei laseks teda oma embusest lahti, kui poleks meie ümber reaalsust, mis sunniks lahkuma ja tööle minema.
Me oleme koos ja oleme õnnelikud.
Muidugi ma vahepeal mõtlen sellele, kui uskumatu see on, et keegi mind.. MIND... Armastada suudab.. nii nagu seda tema teeb. Aga see ongi reaalne. See ongi nii.
Ma armastan seda, kuidas ta minu naljade üle naerab ja ise samalaadseid nalju teeb. Ma jumaldan tema intelligentsust ja tema sõprusringkonda. He's the one I want.

Ühesõnaga.. ma jumaldan teda.

XO.. Yv.

Minu kallile sõbrannale.


I wouldn't really say that she's my best friend but I really do mean that all said on the picture.
I love her, I care about her and I think about her almost every day.


This is to my K.. My K.S (endine K.A.)

Friday, January 18, 2013

Uuel aastal vastu veelgi suurematele raskustele!

Minu selle aasta algus on olnud meeletult kehv, kuid nagu minu armas noormees selle peale ütles: "Mina olen sul ju olemas."
Midagi paremat ei oleks lootnudki kuulda. Selline veider algus meil, nii kiire, aga ta on mul mega kallis ja ma ei kujutaks ette.. olgu, nüüd ma juba liialdan. Kujutan küll ette elu ilma temata, kuigi ta muudab mu päevad veelgi päikeselisemaks. Ta on siiani üks parimaid, keda olen kohanud, samas väga lihtne ja tavaline eesti mees. Just see mind tema juures võluski- tema lihtsus.
Igaljuhul.. Läks selle aasta algus väga raskelt, kuid nüüd ma juba kosun. Vaikselt hakkab kõik paranema.
Ausalt öeldes läks mul juba meelest, mis ma tegelikult siia kirjutada tahtsin, aga pole hullu.
Soovin kõigile päikest ja neidudele printse valgetel hobustel. Loodetavasti olen enda oma ka nüüd leidnud.