Saturday, January 21, 2012

Yvonniseerumine: Väljajäetud stseen

 Raamat, millest stseen on pärit, räägib neiust nimega Lyv, kes kohtab oma igavas elus võõrast linnast pärit noormeest Simóni ja siis nende edasistest juhtumistest ja sellest, kas nad saavad jääda kokku või ei.
Seda stseeni raamatus ei ole.

Simón läheb Lyvi töö juurde, et sealt koos koju minna. Rick ja Stan on Simóni sõbrad. 


 Välja jäetud stseeni lugemiseks: Klikka siia!

Autor: Yvonn Mikksaar

Thursday, January 19, 2012

My Dreamland

Kuulasin täna SkyPlus Naistekat, kus nad rääkisid unenägudest, mis täide lähevad. Kahjuks ei jõudnud ma lõpuni kuulata, sest mulle meenusid unenäod, mida olen terve elu näinud.
Ma olen alati näinud unes maju.. samu maju.
Üks maja, mis ma alati näinud olen, on vana kivimaja.. maakivist. See on suur nagu vana mõisahoone, kõik välisseinad on püsti ja katus peal, aga sees ei ole muud, kui tühjus, aga mulle on alati meeldinud see hoone. Viimane kord, kui seda unes nägin..
Olin abiellunud ühe kena noormehega ja meie pulmapidu pidi toimuma seal hoones, kõik oli juba valmis seatud ja pidulised kohal. Ühel hetkel aga see hoone hakkas sisse varisema. Minu värske abikaasa haaras mu kaasa ja me pääsesime. Kahjuks jäid hoonesse aga minu sõbrad kõik ja tema vanemad (minu omi polnudki seal).
Peale seda unenägu nägin kohe sellist, kus olin jälle just abiellunud selle sama noormehega, aga seekord pidi pulmapidu toimuma tema vanemate kodus. Sinna jõudes tuli trepil vastu (tegu oli suure ja uhke majaga) mees, kes ilmselt oli kas pere tuttav või peateener, ja teatas mu abikaasale, et tema vanemad on siit ilmast lahkunud.
Kohe peale seda aga, nägin, et olin kirikus ja ajasin pulmakülalistega juttu, mul polnud isegi pruutkleiti seljas. Ootasin oma tulevast abikaasat, kes ka seekord oli seesama noormees. Lõpuks ta tuli, kuid ei tundunud, et ta on heas tujus. Ta tuli minu juurde, kükitas ja pani pea minu sülle ning teatas, et meie pulmad jäävad ära, kuna ta vanemad surid just hetk tagasi.. Samuti plaanis ta oma auto maha müüa. Lonkisin nuttes koju, teepeal leidsin laua (mööbel, et segadus ei tekiks), millel olid liistud peal, just nagu minu praegusel tööl ja ma vaatasin need üle, nagu on minu tööülesanne ja võtsin siis need endaga kaasa. Ma lonkisin nukralt meie kodust mööda, mõeldes, kas meie vahel on veel kõik korras. Peagi olin jõudnud asulasse, kus kunagi koolis käisin, ja nägin oma kallima auto sarnast autot. Mõtlesin, et see kindlalt pole tema oma, sest ta pidi ju selle maha müüma, kuid siis tuli ta ühe maja eest käes minu lemmik jook ja pisike pakike mulle. Ma teadsin, et meiega on kõik korras ja ehk ongi parem, kui ei abiellunud.
Ma ei tea, mida see unenägu tähendada võis (kõik 3 episoodi olid ühel ööl kohe järjest).
Teiseks hooneks, mis pidevalt unes näen, on minu isa maja. Seda on ta küll ainult unes. Pilvelõhkuja, mille katuselt käin hüppamas teistele katustele.
Kolmas hoone.. minu lemmik. Unenäos on see minu vanaema maja. Sellel pole minu vanaemaga mingit pistmist, kuid see on ilus ja seal on palju huvitavaid käike. See on hubane ja soe, justnagu vanaemade majad ikka. Millegipärast aga ei ela seal keegi ja ma käin seal ainult salaja. Vahel tunnen seal vanaema kohalolekut, ometigi olen üksi. Valgust ei tohi sellest majast keegi näha, aga alati, kui seda maja unes näen, on mul hommikul tunne, nagu kõik oleks korras. Pean mainima, et see maja on minu unes nö minu vanaema maja, mis kuulub tulevikus mulle.

Tegelikult on neid hooneid veel, mis on terve elu olnud olemas ja ma pole neid kunagi oma silmaga näinud, kuigi vahel mõtlen küll, et ei tea, kas olen või ei ole.
Tänaseks kõik, pean tuttu minema.
Edu!

Friday, January 13, 2012

Minu (suurimad) kiiksud

Meil, naistel, on päris palju veidrusi. Otsustasin, et listin enda omad üles. Kui mul on miski puudu jäänud ja sa märkad seda, võid kirjutada kommentaaridesse, lisan hiljem juurde.

1) Ma söön jäätist ka siis, kui väljas paugub pakane.
2) Ma närin huuli (väga jube!)
3) Söön juustu/vorstileiba või asemel moosi või siirupiga. Kohupiima sai on kusjuures kanasingi viiluga päris maitsev.
4) "Väikesed inimesed" ajavad mind iiveldama.(Sorry!)
5) Ma ei salli kloune.
6) Saia söön üliharva.
7) Majonees on täielikult out!
8) Hapukoort võiksin ilmselt iga toidu juurde lisada.
9) Jumaldan alasti kehasid.
10) NEEDID!!! Armastan labret-i, helix-i ja kulmuneeti (pildid on allpool), kuid ma paneksin need ainult kindlatele kohtadele. (Kulmuneet vasakule, ninaneet paremale, helixid paremale, huuleneet/labret vasakule, lobe'id vasakule...)
11) Minu lemmik on valge šokolaad, aga söön tumedat...
12) Jah, ma hoian enamus toiduainetest sügavkülmas.
Huuleneet/labret
13) Olen juuksehooldustoodete sõltlane (nõustun, et sõltlane pole just kõige sobivam sõna, kuna ma rohkem kogun kui kasutan neid).
14) Minu muusikamaitse ei ühti ilmselt mitte kellegi teise omaga.
15) Minu lemmikvärvid on roheline, lilla, türkiis, sinepikollane, pruun (kahanevas järjekorras), kuid minu riidekapis valitseb hall. Lillat pole enam üldse, ka jumestuses ei kasuta enam. Türkiisi on natuke, sinepikollast pole kunagi olnud, ka pruun on kadunud sealt.
16) Ma lakin küüsi veidi enne välja minekut, pesu/nõude pesemist, koristamist, õppimist jne.
17) Ma ei loe raamatuid (v.a psühholoogia, fotograafia, ettevõtlus, astroloogia jms hariv). Raamatuid, mis olen läbi lugenud saan kahel käel ilusti üles loetleda, sh ka AINUS kohustusliku kirjanduse raamat "Kalevipoeg" (E.Raua ümberjutustus)
Helixid
18) Ma ei mõista seda parfüümimaaniat.. jah, parfüümid lõhnavad hästi, kuid inimese enda lõhn on lausa vastupandamatu...
19) Ma jumestan end enne pesema minekut.
20) Ma joon kuumi jooke (tee, kakao, kuum piim, puljong jne) ja söön suppe laskmata neil veidi jahtuda ja alatasa kõrvetan ma nii ära oma keele ja suulae, peale mida on väga tõenäoline, et ma võtan veel lisa.. ja sama kuumalt või veel kuumemalt.
21) Just nii nagu neetidegagi, on ka olnud mõtteid tatoveeringutest, mis olen ka juba vaimusilmas ära paigutanud (Vasakule randmele, paremale õlale). Kusjuures on mul raske vaadata pilte, kus tatoveeringud on tehtud kohtadele, kuhu mina ei teeks...
Lobe'id.. Ma ütleks, et tähetee
22) Kuivõrd see küll kiiks on, aga... Lapsest saati olen unistanud nime vahetamisest.. Ükspäev teen ära ka!
23) Ma tantsin nagu segane.. või kuidas teie seda kirjeldaks?
24) Ahjaa... Ketšup pole ka minu sõber.
25) Kui parfüümis on muskus ja sandlipuu, on see minu lõhn.
26)Minu huvitav lause lõpetus ja smailid [ :))  ;))  (minu sailide hulka kuulub ka "hh" või "hhh") |  agjkgy.. nihn!!  ]
27) Mul on lemmik tähed alfabeedist: Y, Z..
28) Viinamarjad hakkasid mulle meeldima peale näidendis Viinamarja mängimist.
29) Ma sülitan, kui pesen pead, ennast, nägu.. hambaid pestes nagunii, aga isegi pesu pestes sülitan.. nõusid pestes veel mitte. (Jube, eks?) [Kadi add]
30) Ma vahetan tihti juuksevärvi või lihtsalt värvin neid üle tihti. [Silva add]
31) Ma ei vaata televiisorit! (külapeal vahest jään vaatama, kuid kodus ei vaata üldse, sellepärast pole ma ka seda omale võimaldanud).
32) Ma nutan pea igat filmi vaadates! Muidugi, kui olen seltskonnas, üritan seda tagasi hoida (vahel võtan padja sülle ja hammustan seda), aga üksinda filmi vaadates nutan küll 90% kõikide filmide vaatamise ajast.
33) Ei söö ka hakitud liha (tooteid) ja paneeritud sööke.
34) Mulle meeldivad osad poiste nimed tüdruku nimedena ja vastupidi (Robin tüdrukule, Aiva poisile, Marion poisile, Chris mõlemale..)
35) Kui keegi segab mu jutule vahele, katkestan ma ja teen näo, nagu poleks midagi rääkinudki.
36) Samuti MSNis ja Facebook'is, kui kirjutan hetkel midagi ja märkan, et allääres märge, et vestluspartner hakkas ka kirjutama, katkestan trükkimise ja ootan, kuni teine on oma sõnumi ära saatnud või mõneks ajaks pausi teinud.
37) Ma ei teagi, kuidas seda seletada ja kui suur kiiks see on, aga.. autoga sõites PEAB mul peal olema turvavöö. Kiiks selle juures on see, et ma sätin selle täpselt paika ja tõmban nii pingule, kui vähegi saan tõmmata.
38) Ja siis on mul veel see "postiteema" (seltskonnas peavad kõik mööduma ühelt poolt posti). 
39) Ma jälestan, kui inimesed katsuvad või puutuvad mu jalgu allpool põlvi, puutuge reisi ja kõik on ok, aga mitte põlvi ega nendest allpool asuvat ala.. öeh!! See tunne on nii vastik!






PS! Toiduainete koha pealt pean lisama, et näljaga läheb kõik.. siis pole erilist võimalust pirtsutada. Ja üldse kehtib kõikide asjade kohta ütlus: "erand kinnitab reeglit".
 Kui meenub miskit, siis andke teada, lisan kohe.


Wednesday, January 4, 2012

Fiction Writer

Mina ja minu kallis poolõde.. mõlemad suured kirjanikud, nagu me oleme.. pikemalt ei seleta.. Märgin lihtsalt ära, et meil on nüüd kirjutamisvõistlus omavahel... 23. märts on tähtaeg.. 53 000 sõna on sõnade alamlimiit. Eks näis, mis saab... Mõlemad valisime loo, millega oleme alles hiljuti algust teinud.. hetkel on mul 1600 sõna...
Soovin endale edu!

Ma olen sõltlane!! Naeratuse sõltlane!

Tegelikult olen ma ka juuksehooldusvahendite sõltlane..
Ma käisin just poes.. ja läksin siis vannituppa.. Mul on 6 SHAMPOONI JA 6 PALSAMIT+ 3 JUUKSEMASKI+ 4JUUSTESSEJÄETAVAT PALSAMIT!!!!!
Ma lähen poodi ja ma näen seal sooduspakkumisega mõnda shampooni või palsamit..  ja mis ma teen? Ostan selle ära loomulikult. Ma tean, et siis ma pean pärast toidu arvelt kokku hoidma, kuid see on ju nii "vajalik"! Ma lihtsalt "pean" selle ostma..
Naeratuse sõltuvusest... Ma ei hakka sellest pikemalt rääkima, kuna ma ei oska seda sletada, kuid ma lugesin just selle kohta... Põhimõtteliselt tähendab see seda, et ma teeksin kõik, et näha inimest naeratamas ja mida harvemini ma seda näen, seda rohkem ma pingutan ja just seetõttu.. kui mul oleks vaja valida kahe sõbra vahel- 1 on sõbralik ja naeratab palju, teine veidi eemalolevam, siis ma valiksin, ükskõik, kui kallis see esimene mulle ka poleks, ikkagi teise...
Üritasin teha lühidalt, kuna tegelikult peaksin ma juba magama, aga söögitegemine läks meelest ennem..
Need minu suurimad sõltuvused siis, mis mind ükspäev hukatusse viivad...

Sunday, January 1, 2012

Happy new year!

2011 on olnud siiani minu lemmik aasta! Parim just nende emotsioonide poolest, mitte küll materiaalsest küljest, kuid ma sain NIII palju uusi ja häid tuttavaid.. osad vanad tutvused soojenesid, mille üle mul väga hea meel on.

Usun siiralt, et aastal 2012 on mulle nii mõndagi head pakkuda, eelkõige materiaalsest küljest.

I LOVED YOU 2011!!!!!!!

Pilte aastavahetusest
Anlyga

Jah, me oleme koos nii lahedad..

No doubt (in that)...

 
Üks osa peoseltskonnast

Teine osa seltskonnast.

Yap, I'm definitely too short.



Küürakas..

Üks normaalne pilt kah ometigi.