Saturday, October 25, 2014

Minu viimase aja fantaasia-lemmikud

Ma pole päris kindel, kas sõna "fantaasia-lemmikud" on üldse mingi sõna, aga igaljuhul, kui enne ei olnud, siis nüüd on. Ehk enne kui jätkan oma rasedusest kirjutamisega, tahan tutvustada teile oma uusimaid lemmikuid (seriaale).

Paljud teavad, et mulle meedlis "Seks ja linn", vanasti küll mitte, kuid kui uudishimu minust võitu sai ja ma esimesed osad ära vaadanud olin, sai minust üks neist.
Veel rohkemad teavad, kuidas ma jumaldasin "Meeleheitel koduperenaisi". Ma nii väga oleksin tahtnud, et sel' oleks olnud rohkem osi.

Nüüd aga olen leidnud omale kolm uut lemmikseriaali, millest küll ainult 2 veel jooksevad eetris.

1. Once Upon a Time (4 hooaega, eetris)
Ma ei saa sellest ilmselt küllalt. Mulle nii kohutavalt meeldib, kuidas seal on kasutatud ära pea kõik muinasjutud- "Tuhkatriinu", "Lumivalgeke", "Alice Imedemaal", "Robin Hood", "Punamütsike", "Uinuv Kaunitar", "Peeter Paan", "Rumpelstiltskin", "Kaunitar ja Koletis", "Mulan", "Võlur Oz" (pole küll muinasjutt vist) jpt. Hiljuti lisandusid juurde ka "Frozeni" tegelased ja Lumekuninganna. Nende kõikide lood on omavahel seotud- näiteks on Rumpelstiltskin loodud nimiloost, Peeter Paani krokodillist ja "Kaunitari ja Koletise" koletisest. Queen of Hearts Imedemaalt on jällegi samal ajal Evil Queeni ja Wicked Witch of the West-i ema ja Rumpelstiltskinist pärit talumehe tütar. Muideks Dzinn on peale lambist välja saamist peeglike seina peal.
Mulle meeldib selle juures ka see, et Lumivalgeke ei ole mingi õrnake vaid päris vinge mutt oma nooruseas...

2. Once Upon a Time in Wonderland (1 hooaeg, hetkel pole enam eetris)
Nagu nimest aimata võib, on tegu eelmisele sarnase seriaaliga, kusjuures, osad tegelased ja näitlejad ja tegevuse toimumispaigad ongi samad. Nt elab Knave of Hearts aka Will Scarlet eelmisest seriaalist tuntuks saanud linnas, kust jänes ta ära viib. Enne seal elama asumist (mitte, et keegi oleks sinna vabatahtlikult läinud..) oli ta üks Robin Hoodi meestest, kuid ta pani toime iseka varguse ja Robin palus tal lahkuda. Nüüd on Knave'i näha OUaT-s. Siin on kasutatud ka 1001 öö lugusid.

3. Reign (2 hooaega, eetris)
Mary- Queen of Scots
Mulle meeldib selles loos just see, et sündmused toimuvad keskajal.. Ma ei oska seletada, aga mulle meeldivad näitlejad ja kogu tegevus ja kostüümid.


Kas keegi teab veel sarnaseid seriaale, mida ma vaadata võiks?

Friday, October 3, 2014

Minu rasedus 1. - 5. kuu

Mõtlesin kirjutada oma rasedusest ja sünnitusest, kuna kumbki polnud minul just eriti kerge. Samuti kirjutaks veidi ka rasedusjärgsest perioodist, asjadest, millest ma kuskilt ei lugenud ja mida keegi ei rääkinud, seega pean hoiatama, et loetav tekst ei pruugi olla kõige meeldivam (there might be too much information).

Seekord siis ainult rasedusest.


Esimene kuu, 1-4 nädalat
      Rasestumine ise toimus alles neljandal nädalal, kuna minu tsükkel kestis 35 päeva sel ajal (raseduse alguseks aga loetakse viimase menstruatsiooni esimest päeva), seega möödus esimene raseduskuu nii nagu iga teinegi kuu.


Teine kuu, 5-8 nädalat
      Selle kuu esimesel nädalal polnud väga vigagi. Rasedusest saime teada juba enne testi tegemist, kuna minu rinnad muutusid.. pehmemaks? Milliseks iganes nad ka ei muutunud, muutusid nad teistsuguseks. Kõik järgmised nädalad aga olid üpris jubedad- olin pidevalt, ütleks, et lausa alaliselt väsinud. Polnud päevagi, ku ma oleks tundnud energiat. Koolis käimine jäi üpris tagaplaanile, kuna ma ei suutnud end hommikuti valmis seada- olin liiga väsinud. Kohe kui voodist tõusin, kukkusin (vahel isegi lausa sõna otseses mõttes) sinna tagasi. Jumal tänatud, et oli jõulukuu ja peagi tulemas vaheaeg. Kodused toimetused jäid ka tegemata, mistõttu tekkisid pinged Madisega. Pinged, nõude ja pesu hunnikud muutkui kasvasid, kuid mina ei suutnudki ennast voodist välja saada, rääkimata siis veel söögi tegemisest või söömisest. Söögiga oligi lugu selline, et ainus, mis mul alla läks oli jogurt ja piim. Mitte midagi muud ei suutnud lihtsalt, sest kõik hakkas vastu. Kõik muu, mis ma suhu pistsin ähvardas kohe üles tulla, ka arsti kirjutatud iivelduse vastane ravim ei aidanud (ka see ajas juba iseenesest iivelama).
Imelikul kombel sain end voodist välja ja ESIMEST KORDA KORRALIKULT SÜÜA ILMA IIVELDUSETA alles 26.detsembril ehk jõululauas. Peale seda ei saanud jälle normaalselt süüa, aga igaljuhul sõin juba paremini kui siiani.
Pidin loobuma oma lemmikpuuviljast greibist, kuna selle söömisele (isegi mahla joomisele) järgnes alati "poti kallistamine".


Kolmas kuu, 9-12 nädalat
       Süüa ei teinud ma endiselt kodus midagi. Pinged Madisega olid alles. Koduste toimetustega läks ka väga palju aega, väsimus ja iiveldus olid ka alles. Hammaste peseminegi osutus võitluseks okserefleksidega (ei saanud suud lahti hoida/hambaharja suus hoida). Selle kuu juures parim osa oli muidugi esimene ultraheli, kus ma nägin oma pisikest UFO-t. Sellest ajast saati nimetasime teda Ufobeebiks.
Lamevirsikute isu oli.





Neljas kuu, 13-16 nädalat
       Nüüdseks hakkas energia taastuma, kuid üle 10 minuti paigal seista ei suutnud. Hommikused bussisõidud olid seetõttu üpris ebameeldivad. Iiveldus ja väsimus oli taandunud, muidu enesetunne hea. Ka pinged Madisega kadusid. Nüüdseks oli aga uus probleem tekkinud- kõik rinnahoidjad olid korvist väikseks jäänud ja päris palju. Tuli osta uued, kuid tänu minu ebatavalisele korvisuurusele polnud see just väga kerge. Leidsin viimaks Marks & Spencer'ist omale 40eu eest 2 paari. Üldiselt oli ta meil Vääks.
Sel kuul tundsin ka esimesi liigutusi. Ma ei tundnud neid väga tihti, aga tundsin siiski- kergelt gaaside moodi tunne, kuid siiski eristatavad gaasidest.


Viies kuu, 17-20 nädalat
       Avastasin, et mul oli rinnapiim tekkinud, lekkis kergelt. Sel kuul käisin GTT-s (eesti k glükoosi talumatuse test), esimene näit olevat liialt kõrge, mistõttu saadeti mind diabeediõe juurde.

Väljavõte minu teisest (privaat)blogist:

Alustan siis päevast, kui käisin GTTs.
Oli 17+4, 06.03.14

Hommikul saatis mind arstile Madis, kuna kartsin, et võin söömata-joomata olles minestada või midagi taolist. Õnneks oli enesetunne hea. Läksin palatisse, kus andsin kohe oma esimese vere ja võisin pikali heita. Esimese viie minuti jooksul peale esimese vere andmist tuli ära juua Clucosol/Clucodyn. Polnudki väga hullu maitsega jook- meenutas koolat, milles liiga palju suhkrut (glükoosi tükke oli tunda, krabisesid hamba all). Joomisele aitas kaasa ilmselt tõesti see, et jook oli võetud külmast. Lõpp läks raskeks.
Peagi oli kell 8.20 e 1h peale esimese vere andmist. Andsin teise.
Süda läikis, ega ei oleks tahtnud sealt voodist üldse tõusta. Paha oli olla ikka. Naljakal kombel möödus see 2h üpris kiiresti ja 9.20 andsin viimase vere. Kõht polnud ka tühi ja kuigi olin kaasa võtnud ploome ja vett, ei tundnud ma nende järgi vajadust.

10.03.14 oli ä/e aeg.
18+1

Ä/e soovis mulle abiellumise puhul õnne. Tegelikult vahetasin lihtsalt nime ära, ei abiellunud.
Igaljuhul.. ta ütles kohe, et ega ta midagi head mulle ei räägi. Ma juba aimasin seda, kuna mu kaal oli kasvanud 2,2kg ehk 52,1 peale. Liiga palju.
Nüüd pean aja panema diabeediõe juurde. Ä/e rääkis, et pean hakkama end torkima ja testima u 4 korda päevas... ma ei tea veel, mida see täpselt tähendab, aga eks ma ju sellepärast peangi teise arsti juurde minema.
Kurb. Koju tulin igaljuhul jalutades.

Ta mõõtis mul ka emakapõhja kõrguse ära, mis oli 18cm, ehk vastavalt rasedusele. Kuulasime südamelööke.. See oli maailma parim tunne :))
Siis ütles mulle ämmaemand, et ootan poissi.
Ma ei oodanud, et ta seda ütleks, aga tore oli kuulda ikka. Muidugi, eks tuleb veel ka UH vastus ära oodata enne kui kellegile rääkima hakkame (emale rääkisin esimesena).
Ä/e ütles ka, et põnn on jonnakas ja midagi veel, mida ma enam ei mäleta, aga mille peale ma ütlesin, et isasse.
Olen juba algusest peale arvanud, et vääks on isasse. Alustuseks juba see meeletu nälg, mis alguses oli ja siis see, kui UHs öeldi ka, et jonnakas.

Vahva poiss tuleb igaljuhul :)

Liigutused juba pisut paremini tuntavad. Loodan, et kuu lõpus on juba ka käega tunda :)


Nüüd hakkasime nimetama teda Chris'iks.
Tekkis meeletu maasikate isu- ma unistasin sellest, kuidas terve meie korter on kaetud maasikate alla- no nii suur isu oli, aga kahjuks polnud hooaeg veel alanud.
Pean mainima, et sel ajal tekkisid ka jubedad gaasid.














Thursday, October 2, 2014

Juuksehooldus (lokkis juuksed)

Arvake ära, millest ma täna kirjutan!
Just nimelt, nagu pealkirigi juba reedab, kirjutan täna juuksehooldusest. Alustan juuksehoolduse jutte endale kõige lähedasemaga- lokkis juustega.
Enamus nippe sobib ka muudele juustetüüpidele.


Alustame pesemisega!

Lokkis juuste pesemine


  • Ära pese juukseid liiga tihti!
Kui soovid siiski käia dušši all, soovitatakse shampoonitamine ära jätta ja lihtsalt palsamit kasutada. 
Pea ka meeles, et mida tihemini sa oma juukseid pesed (shampooniga), seda tihemini nad seda vajama hakkavad ehk peanahk hakkab aina kiiremini rasu tootma. Katsu kahe pesukorra vahele jätta võimalikult palju aega. Seda aitab sul saavutada kuivshampoon. 
  • Juuste pesemiseks kasuta võimalikult jahedat vett. See ei pea olema päris külm, lihtsalt et ei oleks soe, pigem leige. 
  • Jälgi, et Sinu shampoon ei sisaldaks sulfaate!
Samuti võid proovida ka ainult palsami kasutamist jättes shampooni üldse välja.
Shampooni alternatiivid, mida kasutada:

Väike pudel maksab palju... Samas tasub investeerida pigem headesse hooldusvahenditesse, mis aitavad, kui et investeerida odavatesse, mis aina kahjustavad. Tasub mõelda. 
Kui aga raha pole selliste toodete ostmiseks, võib läbi kammida ka oma kodused poed. Paljudes kallitena tunduvates poodides võib olla Sinu üllatuseks just praegu meeletu soodushind või müüaksegi seal mõnda asja palju soodsama hinnaga, kui Sa olid seda ette kujutanud. 
Väiksemates kohtades on küll üldiselt see valik väiksem, kuid siis võib ju ka minna ja küsida salongist mõnd toodet hea hinnaga või vaadata üle e-poed.
Lisan postituse lõppu ka mõned e-poodide lingid, mida uurida tasub.

  • Kasuta vähemalt kord nädalas juuksemaski!
  • Vali õige shampoon ja palsam! 
  • Palsamit kasuta kogu juuksepikkuses! Välja võid jätta juured.
  • Katsu hoida shampooni võimalikult lühikest aega peas, palsamit ja maski see-eest võimalikult kaua. Parimad palsamid ja maskid on just need, mida tuleb kauem peas hoida. Võid ka jätta ööseks mõjuma, pannes pähe vannimütsi või lihtsalt mässida õrn rätik pea ümber ja loputada juuksed hommikul ära.
  • 1-2 korda kuus puhasta juukseid sügavuti! Kui kasutad palju viimistlusvahendeid (lakk, geel, vaha jms), võiksid teha seda tihemini. Alati aga ei pea ostma spetsiaalset shampooni selleks tegevuseks vaid võid ka koduste vahenditega teha. Näiteks õunaäädika või söögisoodaga saab ka puhastada, kuid seda ei tasuks siiski iga kord kasutada, kuna need mõlemad samal ajal ka kahjustavad juukseid, muutes nad kuivemaks ja kergemini katkevamaks!

Hooldusvahendid, (pesu järgne) hooldamine



Lokkis juukseid ei tohiks lasta rätikus kuivada. Peale pesu tupsuta rätikuga juuksed kuivemaks, et nad ei tilguks, kuid pea meeles, et Sa ei hõõruks neid, vaid tõesti tupsutaksid. Mudi neid õrnalt kätega, et lokid saaksid vabalt olla ega kleepuks kokku. Tõmba sõrmedega läbi juuste, et neid nö kammida. 
Kui juuksed on veel niisked, on hea kasutada juustesse jäetavat palsamit või kuumakaitset. Mina siinkohal soovitan L'Oreal Paris Silk&Gloss kuumakaiste kreemi (just nimelt kreemi, mitte spreid, kuna see jätab juuksed mõnusaks ja mõjub palsamina, juuksed ei jää rasked, ise kasutan alati, kui föönitan). 
Pea meeles, et piisab vaid pähklisuurusest kogusest!
Kammi juukseid õrnalt kammiga, mitte harjaga, et toode kenasti juustes laiali ajada, alustades juuste otstest, et neid võimalikult vähe kahjustada.

Lokikamm, saadaval ka meie poodides taskukohase hinnaga. (ise kasutan taolist)

Kuumakaitse kreem! Minu lemmik.


Pean mainima ka, et üldiselt, mida paremini Sa oma lokkide eest hoolt kannad, seda vähem soovid sirgeid juukseid, kuna nad näevad lokkis olles lihtsalt nii võrratud välja.

Igal võimalusel lase juustel kuivada õhu käes (mitte päikese!). Kasuta fööni võimalikult harva, kuid kui kasutad, siis madalal temperatuuril ja suunaga juurte poolt otste poole. 

Kui Sul pole plaanis peale pea pesemist õhtul kuskile minna ja hommikul on aega pead uuesti pesta, soovitan kasutada Dove'i imetoodet, mis ööseks juustesse jättes (ei määri patju!) neid toidab ja juuksed näevad hommikul kaunimad välja.




Minu kõige värskem lemmik on L'Orealilt. Kahetoimeline seerum. Kuna minu juuksed karjuvad hetkel kohutavalt juuksurikääride järgi ja on kohutavalt takused ja kahused, seadsin sammud poeleti äärde, et leida mõni kiirem leevendus minu juustele. Olukord on lausa nii jube, et kohe kui kammi juustest välja võtan, on kõik jälle sassis ja takkus. Ühesõnaga, võingi kammima jääda, kammitud ei saa kunagi.
Kuna hetkel oli see toode soodushinnaga, otsustasin järgi proovida- tundus paljulubav ja pean mainima, et ka toimis ülikiirelt. Kõikidest teistest kasutatud toodetest, oli selle leevendav toime kõige kiirem. Pesin pea ära ja lasin juustel kuivada (samal ajal käisin poes), pumpasin paar korda toodet käele ja segasin seerumid sõrmede vahel kokku ning silusin siis juustesse- juba peale kandmise ajal tundsin, kuidas juuksed on palju siledamad ja pehmemad, kui enne.
Selleks ajaks, kui ma siia kirjutama tulin, on möödunud esimesest seerumi peale kandmisest paar tundi ja juuksed on kergemini kammitavad, kandsin peale uue koguse seerumit ja vaatan nüüd, mis hommikuks saab. Olen väga optimistlik- magama lähen lahtiste juustega.
Kui Sul on kahjustatud juuksed, soovitan soojalt seda proovida.



Üleüldse olen avastanud L'Orealilt palju väga häid tooteid, kuid eks hind ole ju ka vastav.


Veel informatsiooni juuksehoolduse kohta leiad järgnevatelt linkidelt:

http://www.stylelist.com/read/5-curly-hair-care-tips/
http://beauty.about.com/od/hairbasics/qt/curlyhairtips.htm
http://www.paulaschoice.com/expert-advice/hair-care-tips/_/how-to-care-for-curly-hair
http://www.wikihow.com/Care-for-Naturally-Curly-or-Wavy-Thick-Hair
http://www.wikihow.com/Care-for-Your-Curly-Hair
http://www.wikihow.com/Take-Care-of-Naturally-Curly-Hair